Двадесет футболисти започнаха лятна подготовка с тима на АРДА. Преди първото занимяние спортният директор на клуба Ивайло Петков представи новия треньор Александър Тунчев, както и защитникът Емил Виячки, който е първото лятно попълнение.  Първата част от подготовката ще бъде в Кърджали, а тренировките ще се провеждат в Момчилград. За 26 юни е предвидена контролна среща с Янтра Габрово, която ще се играе в Стара Загора, а допълнително ще бъде обявен час и стадион. На 28 юни отборът заминава за Боровец, където ще остане до 12 юли. Сигурните контроли към този момент са със Струмска слава на 3 юли и с Левски в София на 6 юли. Александър Тунчев иска АРДА да изиграе още две проверки на лагера в Боровец, които да са на 11 и 12 юли. След това отборът се прибира в Кърджали и започва подготовка за първия кръг с гостуване на Локомотив Пд. С отбора на АРДА подготовка започнаха и петима юноши на клуба: Никола Жеков, който води вече две подготовки с първия отбор и вече има един гол на своята сметка, Борис Тодев, Михаил Попов, Борак Акънджъ и Сарп Полат.

„Новият треньор е познат на всички, както и на него му е позната обстановката в клуба. Именно поради това се доверихме, той да бъде новият наставник на АРДА. Единственият нов футболист към този момент е Емил Виячки. Имаме разговори с други футболисти, но няма нищо конретно. Знам, че има много споменавани имена, но когато има официално подписан договор, ще бъдете информирани през клубния сайт. Няма да се разделяме с повече футболисти, все пак се разделихме с достатъчно след края на първенството. Искаме в АРДА да играят колкото се може повече български футболисти. Проблемът обаче е, че с тези, с които преговаряме всеки чака за чужбина. Учаастие в Европа, това ни е приоритетна цел. Дали ще бъде през новия формат на първенството заемайки 5-то място, или през купта, за нас няма значение“, сподели Ивайло Петков.

„Имах разговори със собственика на отбора, с който преди няколко месеца се разделихме като приятели. След тези разговори се разбрахме отново да поема АРДА. На мен обстановката ми е позната, което ще е от полза. Очаква ни много работа, за да успеем да постигнем добри резултати. Първо искам да изградя един отбор, който да няма силни и слаби мачове. Искам да държим едно ниво постоянно. Това е доста трудно, но само така можем да сме конкурентно способни. Към момента имаме нужда от ляв и десен краен защитник, дефанзивни полузащитници. Със сигурност ще има и други, но това са най-необходимите“, каза Александър Тунчев пред журналистите.

Новото попълнение Емил Виячки играе на поста централен защитник. Бранителят е роден на 18 май 1990г. Своята кариера Виячки започва в Марек Дупница, след което играе още за отборите на Пирин, Локомотив София, Работнички, Славия и ЦСКА 1948.
„Радостен съм, че вече съм играч на АРДА. Надявам се бързо да се сработим с момчетата, да направим една добра подготовка и да влезем максимално подготвени в мачовете“, сподели Емил Виячки.