Александър Тунчев изведе 19-сет футболисти на първото занимание на АРДА за 2024г. По-късно към отбора ще се присъединят всички чужденци, които са получили по-дълга почивка от Тунчев. Днешното занимание се проведе на АРЕНА АРДА пред погледа на най-верните фенове на отбора, а от утре тренировките ще са на стадиона в Момчилград. Александър Тунчев е взел и петима юноши на клуба, Керимджан Игнатов, Николай Жеков, Петър Динев, Борис Лозев и Сарп Полат. През първата част от подготовката АРДА ще изиграе две контроли – на 20 януари срещу ФК Димитровград на стадиона в Момчилград. Втората проверка е срещу ЦСКА 1948 на 24 януари в Стара Загора. Отборът заминава за лагер в Турция на 27 януари и ще остане там до 9 февруари. За втората част от подготовката са предвидени 4 контроли, като сигурните до този момент са с Висла Краков на 2 февруари, на 6-ти февруари с Рубин Казан и украинския ЛНЗ Черкаси на 29 януари.

Преди тренировката спортният директор Ивайло Петков и ст.треньорът Александър Тунчев дадоха пресконференция, на която говориха пред журналисти. Ивайло Петков сподели: „Към този момент единствено Радослав Цонев и Иван Дичевски са напусналите играчи. Има доста сериозен интерес към няколко от нашите футболисти и единствено ако бъде продаден даден играч, ще бъде привличан друг на неговата позиция“, каза Петков. Относно интереса към Мартин Стойчев, Петков сподели, че от Левски никога не е имало предложение той да бъде продаден. Стойчев е играч на АРДА поне до лятото, тъй като е под наем от Септември. На въпрос дали Община Кърджали ще помага финансово на клуба, Ивайло Петков отговори, че се надява това да се случи, защото за всички е ясно, че без помощта на Общината клубовете много трудно се издържат финансово.

Александър Тунчев каза: „Целта на АРДА е влизане в шестицата. Последните няколко мача, по-точно с ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив не съм доволен от играта. През подготовката ще имаме доста работа, защото определено отборът има израстване и ние сме длъжни да задържим това ниво, и естествено да го надграждаме“, допълни още Тунчев.