Крайно интересен и драматичен бе двубоят от 20-ти кръг на efbetЛИГА между отборите на Локомотив Сф и АРДА. Футболиститте на Александър Тунчев се наложи да вкарат цели четири попадения, за да бъде признато само едно, което се оказа и с цената на три точки. Мача започна с тотално надмощие на нашите играчи, които създадоха първото опасно положение в 10-ата минута, когато Станислав Иванов се оказа в отлична позиция, но не успя да се разпише. Малко по-късно Тонислав Йорданов имаше добра възможност, но Любенов изби топката в ъглов удар. В 15-ата минута Лъчезар Котев засече топката с глава и я вкара във вратата на столичани, но след разглеждане на ситуацията от VAR се оказа, че Джелал Хюсеинов, който центрира към Котев е бил в положение на засада. От повторенито на ситуацията, не се вижда дали Хюсеинов е в положение на засада. В 19-ата минута Станислав Иванов отправи далечен удар, топката срещна напречната греда, след което тупна зад голлинията. Отново след намеса на VAR попадението бе отменено, с аргумента, че топката не е минала с целия си обем зад голлинията. В 41-ата минута при първия удар от страна на домакините към нашата врата, топката се отби в крака на Хюсеинов, но Анатолий Господинов показа завиден рефлекс и изчисти в ъглов удар. В ответната атака Станислав Иванов се откъсна от бранител на Локомотив, който го фаулира в наказателното поле, но главният съдия Владимир Вълков не посочи бялата точка за изпълнения на дузпа.

След почивката отново АРДА бе отборът, който търсеше победата и се настани в половината на железничарите. В 48-ата минута Стаси Иванов отправи далечен удар, който Любенов успя да избие в ъглов удар. Домакините отговориха с две положения пред вратата на Господинов, които той успя да спаси без проблем. В 62-ата минута Станислав Иванов успя да се разпише, но след преразглеждане на ситуацията, се оказа, че нападателят е бил в положение на засада. В 73-ата минута Карлос Франса влезе в наказателното поле, след което падна, а главният съдия отсъди дузпа. След поредната намеса на VAR дузпата бе отменена, виждайки се ясно, че няма нарушение срещу Франса. В 76-ата минута Тунгара засече топката с глава, но тя срещна напречната греда. При последвалото разбъркване Преслав Боруков се пребори и игра с глава, след което тя се оказа в мрежата на Любенов. Тук отново имаше намеса на VAR и отново попадение за АРДА бе отменено, поради нарушение на Боруков според съдията. В 84-ата минута Боруков пое топката, напредна в наказателното поле, където центрира към Станислав Иванов. Този път топката отново се оказа в мрежата на Локомотив, а главният съдия нямаше как вече да отмени попаднието, което се оказа единствено и с цената на три мнго важни точки за АРДА. До края на мача Ради Цонев отправи удар, който не успя да затрудни стража на домакините. Така АРДА прибави нови три точки в своя актив и вече има 31т. и заема 7-мо място в класирането. Последният мач за АРДА за тази 2023г. е на 14-ти декември, когато отборът гостува на ЦСКА 1948 в отложен мач от 18-ти кръг. Двубоят е от 17:30ч. на стадиона в Бистрица.

СТАРТОВ СЪСТАВ НА АРДА:
1. Анатолий Господинов, 3. Умар Сако, 4. Милен Стоев, 7. Абубакар Тунгара, 11. Мартин Стойчев , 18. Джелал Хюсеинов, 19. Тонислав Йорданов  (69-9.Преслав Боруков), 20. Деян Лозев (69-12.Принс Ебенер), 77. Илия Юруков (86-21.Радослав Цонев), 80. Лъчезар Котев, 99. Станислав Иванов  (89-17.Иван Коконов)
Резерви: 23. Месут Юсуф, 8. Станислав Дюлгеров, 9. Преслав Боруков, 12. Принс Ебенезер, 17. Иван Коконов, 21. Радослав Цонев, 26. Ел Мами Тетах, 32. Христо Митев, 33. Иван Тилев
Треньор: Александър Тунчев