Новосформираният отбор на АРДА U16 стартира с победа участието си в първенството на Елитната група до 16 години на Българския. Младите таланти от школата на АРДА се наложиха с минималното 1:0 над Хебър Пазарджик, но нашите играчи можеха да отбележат и още попадение. Двубоят се игра на АРЕНА АРДА, което още повече вдъхнови футболистите. Те бяха водени от Цанко Бисеров, а треньор на вратарите е Иван Христов.

Двата отбора изиграха интересен за гледане мач, изпълнен с много положения и пред двете врати. Отлични възможности за гол имаха Беркай Осман, Борис Тодев и Симон Иванов. Единствения попадение реализира Борис Тодев от дузпа в 40-ата минута, която бе отсъдена за нарушение срещу Бурак Акънджи. Невероятен мач изигра и нашият вратар Орбай Халибрям, който от няколко седмици вече работи с новия треньор на вратарите Иван Христов. Именно Христов ще отговаря за подготовката на вратарите на ДЮШ на АРДА. В този мач треньорското ръководство се наложи да прекроява цялата защита в последния момент, защото и тримата основни защитници и капитани на отбора  отсъстваха – Лъчезар Панов,Георги Павлов и Андрей Димитров. Към тях трябва да добавим и липсата на двамата голмайстори -Никола Добриков и Кирил Кавракиров, които вкараха над 40 гола заедно през миналия сезон. Това наложи в състава като титуляри да започнат двама играчи родени през 2009 г. Атанас Димитров и Беркай Осман, които показаха,че имат място в основния състав, а още двама играчи 2009г. бяха в групата за мача. Неуморимият Ерай Мустафа изведа отбора с капитанската лента и остави сърцето си на терена. В края на срещата гостите изпуснаха своите нерви и двама играчи на Хебър получиха червени картони . Следващ мач е в събота, срещу  Левски на Герена в София.

Футболистите на АРДА U16 и посвещават победата на ръководството на АРДА, което прави всичко възможно и предоставя най-добрите условия за тренировки на отбора.