Един от най-добрите футболисти на АРДА Светослав Ковачев вече е част от елитния руски Ахмат (Грозни). Минути, след като бе обявен официално неговият трансфер той даде интервю за клубния сайт на АРДА.

Светльо, честито. Правиш първи трансфер зад граница, какво е усещането?
– Усещането е уникално. Наистина все още съм доста развълнуван, от това което се случи. Използвайки клубния сайт искам да изкажа огромни благодарности на абсолютно всички хора, които са част от ПФК АРДА, и не на последно място на президента на клуба Яшар Дурмушев, който ми гласува доверие. Надявам се с този мой трансфер да съм се отблагодарил.

Как преминаха изследванията, как те посрещнаха?
– Всичко премина нормално, хората в Ахмат са големи професионалисти. Всичко е ок с прегледите и след това подписахме договора.

Кога се очаква да направиш дебют с новия отбор?
– Това зависи единствено от треньора. Аз съм готов във всеки един момент и ако получа шанс ще се възползвам още в следващия кръг.

С какви впечатления оставаш от престоя си в АРДА?
– Колкото и да звучи клиширано, АРДА и град Кърджали остават завинаги в моето сърце. Пак искам да изкажа благодарност на всички, които направиха така, че аз да облека екипа на АРДА и сега на всички, благодарение, на които стана този трансфер. Няма да забравя първия гол за АРДА и естествено последния. Естествено незабравим миг бе и първото и историческо участие на АРДА в Европа, и че аз бях част от този отбор.  Пожелавам на момчетата от отбора да са по-силни отвсякога и да постигат поставените цели. На феновете искам да кажа да са винаги зад отбора и да подкрепят футболистите.

Ако има възможност би ли дошъл да гледаш мач на жива на АРДА ако си в България?
– Мисля, че във въпроса се крие и отговорът. Мачкайте момчета!