Минимална победа с 1:0 записа АРДА  срещу тима на Пирин, в контрола, която се игра в Благоевград. Резултатът обаче не отговаря от показаното на терена, защото футболистите на Александър Тунчев имаха възможност да отбележат още поне 4-5 гола. Двубоят се игра при непрекъснат дъжд.  Още в 3-ата минута Тунгара имаше отлична възможност да се разпише, но ударът му бе спасен от стража на домакините. Малко по-късно Лъчезар Котев отправи удар от границата на наказателното поле, но топката мина много близо до страничната греда. В 16-ата минута новото попълнение Принц Ебенезер опита от далечно разстояние, но топката срещна тялото на бранител на Пирин. След изпълнението на ъглов удар, Тунгара скочи над всички и засече топката с глава, но вратарят на „орлетата“ отново успя да запази вратата си суха.  В 21-ата минута Котев от близко разстояние шутира, но топката попадна право в тялото на Ковальов. В 23-ата минута и Боруков опита да се разпише, но и този път топката мина близо да вратата. В 34-ата минута Иван Коконов пое топката, излъга бранител на Пирин и от границата на наказателното поле отправи удар, който мина над напречната греда. Пет минути преди края на първото полувреме, нашите футболисти отправиха поредните удари към вратата на домакините чрез Котев и Тунгара, но отново до гол не се стигна. В крайна сметка в последната минута след поредица от удари на Боруков, топката попадна в Коконов, който от няколко метра бе точен и откри резултата.

След почивката играта бе равностойна, а футболистите на АРДА продължиха да създават положения пред противниковата врата. Удари отправиха Ковачев, Коконов и Радослав Цонев, но резултата остана непроменен. Така АРДА записа втора победа в лятната си подготовка. Последната контрола е на 8 юли срещу Хебър, а двубоят ще се играе на стадиона в Пазарждик. Все още се уточнява часа на срещата.

СТАРТОВ СЪСТАВ НА АРДА:
1.Господинов, 11.Стойчев, 4.Стоев, 18.Хюсеинов, 2.Принц, 97.Котев, 77.Юруков, 33.Тилев, 17.Коконов, 7.Тунгара, 9.Боруков