АРДА победи с 3:1 Марица Пд в първата си контролна среща за лятната подготовка. Двубоят се игра на стадиона в Момчилград, а съдия на срещата бе ръководена от Александър Тунчев, който се наложи да влезе в тази роля. Причината бе, че от БФС Пловдив са забравили да подсигурят рефери за мача, въпреки, че са били уведoмeни. Двубоят започна доста активно и още в 6-ата минута гостите откриха резултата чрез Радослав Апостолов, който се възползва от грешка в нашата отбрана. След попадението обаче футболистите на АРДА поеха инициативата и след като създадоха няколко положения, в крайна сметка в 26-ата минута Радослав Цонев се разписа за 1:1. До края на първата част имахме няколко чисти положения, но до попадение не се стигна. Първи мач изиграха новите попълнения азербайджанския  национал Хюсеинов и вратарят Иван Дичевски.

След почивката в игра се появиха и няколко футболисти от школата на АРДА, което за пореден път показва, че има синхрон за работата с млади таланти. С две бързи попадения обаче футболистите на АРДА решиха всичко в двубоя. Тунгара и Иван Коконов завършиха отлично самостоятелни атаки и оформиха крайния резултат АРДА – Марица Пд 3:1.

Отборът на АРДА ще замине за Боровец на 26 юни, където ще бъде втората част от лятната подготовка. Там играчите ще имат общо четири контроли: на 28 юни с ЦСКА 1948 II, като все още се уточнява терена, на 1 юли с Локомотив София в Самоков, на 4 юли с Пирин в Благоевград и последната на 8 юли срещу Хебър в Пазарджик. Всички около лятната подготовка, както и най-актуалните новини около АРДА може да четете в клубния сайт fcarda.bg , както и в нашите социални мрежи.