Талисманът на ПФК АРДА Марти даде начало на първата тренировка на АРДА преди началото на новото футболно първенство сезон 2023/24. Двадесет футболисти изведе Александър Тунчев на първото занимание, като сред тях бяха и талантите от школата на отбора Никола Добриков, който е на 14 години и е голмайстор за АРДА U15, Петър Динев и Серкан Юмер. Така за пореден път АРДА показва, че дава път на младите футболисти от школата. До 25 юни тимът ще тренира в Кърджали, след което в Боровец ще продължи втората част от лятната подготовка. Предвидени са 4 контроли: 24 юни с Марица Пд в Момчилград, на 28 юни с ЦСКА 1948 II (уточнява се терена), 1 юли с Локомотив Сф (в Самоков), 5 юли Пирин Благоевград (в Благоевград) и на 7 юли с Хебър в Пазарджик.

Преди първата тренировка спортният директор Ивайло Петков и Александър Тунчев дадоха пресконференция, на която разкриха подробности около селекцията и подготовката на отбора.

„Целта на АРДА за новото първенство е да надградим това, което направихме в предишното. До началото на втората част от лагера очаквам вече да сме в пълен състав за тренировки. Ясно е, че след като напуснаха 9 футболисти ще трябва да привлечем на тяхно място нови. Но знаете, че селекцията е отворен процес и се надявам, това, което сме набелязали да бъде привлечено“, сподели Тунчев пред жуналистите.

„Вече имаме двама нови футболисти, единият е национала на Азербайджан Джалал Хюсеинов, който ще се присъедини утре към нас, а другия с който имаме договорка и ще тренира с нас е вратарят на Спартак Варна Иван Дичевски. С него всичко е уточнено, само трябва да премине медицински прегледи в петък, след което ако всичко е ок ще го обявим официално. Водим разговори отново да вземем Ласана Н’диайе и Ел Мами Тетах, но там преговорите предстоят. Търсим играчи за двата фланга, халф и нападател. Искам да помоля да не се пишат всякакви свободни съчинения, когато има нещо финализирано, то ще бъде пуснато на официалния сайт на клуба. Има интерес към няколко футболисти на АРДА от чужбина, но и там всички е въпрос на преговори“, каза Ивайло Петков пред присъстващите журналисти.