АРДА и Черно море завършиха наравно 2:2 в среща от 29-ти кръг на efbetЛИГА играна на АРЕНА АРДА. Отново в главно действащо лице се превърна главният съдия Станимир Тренчев, както и назначеният за ВАР Ивайло Ненков. Със странните си отсъждания те повлияха на крайния резултат на срещата. Още повече, че след края на двубоя АВАР Димитър Добромиров Димитров си позволи да напсува президента на ПФК АРДА Ахмед Моллахасан, както и спонсора на клуба Яшар Дурмушев, които със спокоен тон го попитаха защо е поискал разглеждане на ситуацията за червен картон на Пламен Крачунов през първото полувреме.

Иначе срещата започна доста динамично и още в 5-ата минута Иван Коконов отправи опасен удар, но топката мина над вратата. В 12-ата Ласана Н’диайе отправи удар от границата на наказателното поле, но топката попадна право в ръцете на Дюлгеров. Натискът на играчите на АРДА продължи и в 17-ата минута Ел Мами Тетах излъга двама бранители на варненци, шутира силно, но стража на Черно море изби топката в ъглов удар.  В 35-ата минута Мишаел Алвес получи топката в наказателното поле и с точен удар откри резултата. В 37-ата минута главният съдия отсъди нарушение на Пламен Крачунов, но от ВАР се намесиха и поискаха Тренчев да преразгледа ситуацията с цел да бъда показан червен картон на защитника. От повторенията явно се вижда, че нарушение за червен картон няма, защото футболиста на гостите не атакува в посока на вратата, когато е бил фаулиран. В 42-ата минута Ел Мами Тетах засече центриране на Н’диайе, Тунгара се опита да отклони топката с глава, но тя мина в близост до страничния стълб. В последната минута на първото полувреме Станислав Иванов успя да преодолее Дюлгеров, след което насочи топката към опразнената врата, но защитник успя да я изчисти малко преди тя да мине голлинията.

Второто полувреме започна на още по-високи обороти, а зрителите на АРЕНА АРДА ги очакваше истинско голово шоу. В 49-ата минута Ел Мамии Тетах бе фаулиран от играч на Черно море, но след разглеждане на ситуацията от ВАР, такова не бе отсъдено, въпреки, че явно се вижда как Тетах е фаулиран на границата на наказателното поле. В 52-ата минута мавританецът се отскубна зад отбраната на гостите, пое топката и сам срещу Дюлгеров с прецизен удар възстанови равенството. Тук дори и дългото преразглеждане на системата ВАР от Ивайло Ненков не успя да промени ситуацията. Три минути по-късно Станислав Иванов се опита много технично с едно докосване да се разпише, но и този път топката мина в непосредствена близост да вратата. Минута по-късно обаче след разбъркване в наказателното поле на гостите, топката достигна до Ел Мами Тетах и той бе безгрешен извеждайки АРДА напред в резултата. В 61-ата минута Анатолий Господинов показа завиден рефлекс и успя да спаси сигурен гол, след удар с глава на Даниел Димов. Малко по-късно отново Димов се опита да затрудни нашия вратар, но отново Господинов бе на правилното място. В 81-ата минута главният съдия отново се превърна в главно действащо лице, показвайки директен червен картон на Умар Сако за нарушение в центъра на терена. В игра Александър Тунчев пусна 18-сет годишния Керимджан Игнатов, който се включи добре в отбраната на АРДА. В последната минута на второто полувреме. В 88-ата минута Станимир Тренчев си затвори очите за явна игра с ръка на Исмаил Иса на границата на наказателното поле, при положение, че бе на близко разстояние от ситуацията и даде знак играта да продължи. В първата минута на добавеното време на второто полувреме Машадо успя да се разпише и оформи крайния резултат.

След този кръг АРДА е на 8 място в класирането с 41т., а в последната среща от редовното първенство, нашите футболисти гостуват на Локомотив София. Двубоят е на 6 май от 17.30ч. на стадион Локомотив в София.

СТАРТОВ СЪСТАВ НА АРДА:
 1. Анатолий Господинов, 2. Джуниет Али, 3. Умар Сако , 6. Пламен Крачунов, 20. Деян Лозев, 21. Радослав Цонев, 26. Ел Мами Тетах  (69  10.Светослав Ковачев ), 17. Иван Коконов (к), 18. Ласана Ндиайе (74  9.Преслав Боруков), 7. Абубакар Тунгара (75  77.Илия Юруков), 99. Станислав Иванов (84  27. Керимджан Игнатов)
Резерви: 36. Васил Симеонов, 9. Преслав Боруков, 10. Светослав Ковачев, 11. Александър Георгиев, 15. Станислав Дюлгеров, 27. Керимджан Игнатов, 77. Илия Юруков, 81. Атанас Зехиров, 97. Жосе Жуниор
Треньор: Александър Тунчев