Лъчезар Котев бе продаден преди няколко дни от АРДА на руския Химки. Той вече изигра две контролни срещи с новия си отбор, който е на подготовка в Анталия. Часове след победата на АРДА над Септември при подновяването на efbetЛИГА, Котев даде специално интервю за клубния сайт на вече бившия му отбор.

Лъчо здравей, как си вече в новия отбор?
– Здравейте. Първо искам да поздравя всички мой бивши съотборници с победата, която бе много важна на старта. Иначе съм добре, всичко е наред приеха ме добре в новия отбор и се надявам за в бъдеще да постигнем много успехи. 

Изигра вече два мача с екипа на Химки, как ти се струва отборът?
– Да изиграх вече две контроли, отборът се гради в момента, тъй като сме доста нови момчета и целта е оцеляване в елита, и първите ми впечатления са, че ще успеем да я постигнем.

Твоят трансфер от Арда доста се коментира както от феновете така и от специалисти. Липсва ли ти вече отбора и града?
– Да със сигурност ми липсват както отборът, аака и градът, тъй като прекарах не малко време в Кърджали, но понякога кариерата изисква да се правят жертви в преследване на по-голяма цел.

С какво чувства се раздели?
– Разделям се с много добри и топли чувства с всички свързани с АРДА, и с града като цяло, получих стотици съобщения от фенове, и приятели, което ме трогна определено!

Успя ли да проследиш победата над Септември?
– Да изгледах целият мач, мисля че отборът не показа целия си потенциал, но в случая важни бяха трите точки, с оглед на времето и терените в първите кръгове винаги е важно да вземеш трите точки без значение с каква игра.

На кой искаш да благодариш?
– Естествено искам първо да благодаря на ръководството на АРДА, както шефовете, на треньорите, така и спортния директор, че ми дадоха тази възможност да се развивам, и чрез този мой трансфер се надявам да съм се отблагодарил.  Искам да благодаря на всички момчета, с които играх в клуба и преживяхме страхотни емоции и победи, също така на феновете, които от първия ден бяха до мен и мисля, че им се отплатих на терена. Сигурен съм, че АРДА ще постигне целите, които са поставени. Стискам палци!

www.fcarda.bg