АРДА стартира контролнити си срещи в Турция с разгромна победа. Футболистите на Александър Тунчев се наложиха с 4:0 над Аланияспор, който играе в Суперлигата на Турция. Мачът бе наблюдаван от клубното ръководство в лицето на Ахмед Моллахасан, Яшар Дурмушев и Рамадан Дурмушев.

Двубоят започна с две положения за българския тим. В 14-ата минута Коконов отправи опасен удар, но той попадна право в ръцете на стража на домакините. Минута по-късно отново Коконов бе близо да открие резултата, но ударът му срещна страничната греда. Две минути след това футболист на Аланияспор отправи опасен удар към нашата врата, но Анатолий Господинов успя да избие топката. В 43-ата минута Тунгара бе фаулиран на метри от наказателното поле. Зад топката застана Иван Тилев, който прати неспасяемо топката в горния ляв ъгъл, и откри резултата.

Втората част започна също на високи обороти. В 61-ата минута Преслав Боруков получи топката в наказателното поле, но отправения удар попадна право в ръцете на противниковия вратар. В 69-ата минута Исак Опоку изкочи зад отбраната, намери с едно докосване Радослав Цонев, който на опразнената врата без проблем покачи на 2:0. В 74-ата минута Цонев изпълни ъглов удар, а най-съобразителен бе Георги Атанасов, който с глава покачи на 3:0. Новото попълнение на АРДА през зимната пауза, Радослав Цонев успя да се разпише втори път в 76-ата минута, с което оформи и крайния резултат АРДА – Аланияспор 4:0.
Следващата контрола е на 29 януари срещу украинския Зоря Луганск.

СТАРТОВ СЪСТАВ НА АРДА:
1.Господинов, 2.Али, 4.Стоев, 5. Сако, 8 Желев, 80. Котев, 77. Юруков, 33. Тилев, 17. Коконов, 9. Боруков, 7. Тунгара