Отборът на АРДА започна своята зимна подготовка. Днес старши треньорът Александър Тунчев изведе на АРЕНА АРДА играчите за първото занимание за 2023г. Тук бяха и двете нови попълнения Радослав Цонев и Абубакар Тунгара. От тренировката отсъстваха единствено чужденците Умар Сако, Ласана Н’Диайе и Ел Мами Тетах, на които им е дадена няколко допълнителна почивка. Преди тренировката наставникът Александър Тунчев и спортният директор Ивайло Петков дадоха пресконференция, на която представиха и новите попълнения.

„Всички футболисти са на мое разположение, единствено на чужденците им разреших още няколко дни почивка. Започваме от днес и до 20 януари ще се подготвяме на българска земя. За края на лагера тук сме предвидили две контроли, на 14-ти и 19-ти срещу Марица Пловдив и Гигант – Съединение. След това заминаваме за Турция, където ще останем до 4-ти февруари. Там сме договорили 4 контроли с Заря-Луганск, Аланяспор, Динамо Москва и Вендсисел(Дания). Що се отнася до целите, искам да се класираме за евротурнирите“, заяви Александър Тунчев.

ДАТИ ЗА КОНТРОЛИ:
14.01 – Марица Пд
19.01 – Гигант – Съединение
23.01 – Аланяспор
29.01 – Заря – Луганск
02.02 – Динамо Москва
03.02 – Вендсисел – Дания

„Това са двамата нови футболисти на АРДА към този момент. Познати са много добре на всички. Смятаме, че с тяхното привличане ще вдигнем нивото на отбора. Търсим още играчи на различни постове, но със сигурност имаме нужда от нападател“, сподели спортният директор Ивайло Петков пред журналисти.


www.fcarda.bg