Анатолий Господинов подписа договор с АРДА, след като дойде в клуба като свободен агент. Той застана пред камерата на ARDA TV за да разкаже повече за себе си, как се стигна до този трансфер, от кой вратар се учи, какви са неговите цели с АРДА.

Анатолий, добре дошъл, подписа договор с АРДА и вече си част от отбора.
– Добре заварили, искам да благодаря на ръководството на ПФК АРДА, че прояви желание да ме привлече. Радвам се, че съм тук и ще се опитам да помогна на отбора да постигне целите за предстоящия сезон.

Как се стигна до този трансфер за да станеш част от АРДА?
– Първо ми се обади треньорът Александър Тунчев, след това имах разговор и със спортния директор Ивайло Петков, след което постигнахме споразумение и се озовах тук в АРДА.

През последните години се превърна в основен вратар на Етър, от където идваш. Двата отбора играха няколко пъти един срещу друг.
– Да, така е. Понатрупах доста опит във Велико Търново, където се задържах доста време и мисля, че сега беше правилният момент да направя стъпка нагоре в моята кариера с идването ми в АРДА.

Предполагам си следил отборът на АРДА през последните години и най-големият успех финала за Купата на България?
– Да, естествено. Запознат съм с отбора на АРДА и това, което направиха миналата година. Надявам се да повторим този успех и да играем в Европа.

Познаваш ли се с играчите на АРАД?
– Да, с повечето се познаваме. С една част сме играли заедно, с други се познаваме от мачовете, така, че нямам проблем в това естество. Най-близък съм с Пламен Крачунов, защото играхме заедно в Етър, а преди това и в ЦСКА.

Разкажи нещо за теб, защо и как се запали да тренираш футбол?
– Започнах да тренирам като малък в родния ми град Сливен и още от начало исках да бъда вратар. Запалих се от Икер Касияс и Реал Мадрид. В последствие се запалих и по други вратари.

Следиш ли как тренират големите вратари и взимаш ли нещо от тях?
– Когато гледаш мачове на най-добрите вратари в света от всеки можеш да научиш по нещо. Всеки един от тях си има собствен стил на игра. На мен ми харесва играта на Ноер, както може би на всички млади вратари, с неговите излизания, с играта с крака, с ръководенето на защитата. Опитвам се да взема най-доброто от всеки.

Имаш ли ритуал, когато излизаш на терена?
– Не, нямам никакъв ритуал.

Какво прави Анатолий Господинов, когато не е на тренировки и няма мачове?
– Обичам да излизам с приятели, да играя тенис на корт, общо взето нормалните неща за един човек.

Какво би казал на феновете на АРДА?
– На феновете бих казал само да подкрешят отбора, а ние ще се раздаваме за да ги радваме.

www.fcarda.bg