АРДА победи Септември София с 2:0 в контролна среща играна в Симитли. Това бе трета проверка за играчите на АРДА, които до този момент завършиха наравно 0:0 с Марица и победиха Созопол на 3:0.

Двубоят започна доста интензивно и още в 6-ата минута Тонислав Йорданов се възползва от подаване в наказателното поле и откри резултата. Футболистите на Александър Тунчев продължиха да атакуват към вратата на столичани но удар на Желев мина близо до вратата. Септември създаде едно опасно положение пред вратата на АРДА, но Васил Симеонов бе на правилното място. До края на първите 45 минути опасно удари отправиха Коконов и Ковачев, но резултатът остана непроменен.

Минута след началото на второто полувреме играч на Септември уцели напречната греда над Симеонов. В 56-ата минута столичани отправиха опасен удар към вратата на АРДА, но Симеонов бе на правилното мяасто и парира удара. Две минути по-късно отново топката срещна гредата зад вратаря на АРДА. В 62-ата минута  Рахми Джан се възползва от добро извеждане в наказателното поле и покачи на 2:0. До края на срещата и двата отбора създадоха положения, но до попадение не се стигна, и така АРДА записа първа победа на лагера си в Боровец.

Следващата контрола на АРДА е срещу Славия на 27 юни.

СТАРТОВ СЪСТАВ НА АРДА:
36.СИМЕОНОВ, 20.ЛОЗЕВ, 4.СТОЕВ, 24.КРАЧУНОВ, 8.ЖЕЛЕВ, 80.КОТЕВ, 77. ЮРУКОВ, 33.ТИЛЕВ, 17.КОКОНОВ, 10.КОВАЧЕВ, 98. ЙОРДАНОВ