По идея на евродепутата Илхан Кючюк, първият фен клуб на АРДА беше открит в Брюксел

Специални гости на събитието бяха спортният директор на ПФК АРДА Ивайло Петков,  кметът на брюкселската община Сен Жос – Емир Кър, кметът на гр. Кърджали д-р инж. Хасан Азис, капитанът на отбора Пламен Крумов, голмайсторът Иван Коконов, консулът Малин Месалски и Ахмед Моллахасан – част от ръководството на отбора. Десетки фенове, живеещи в Брюксел се събраха, за да присъстват на учредяването на фен клуба на любимия си български отбор. Идеята за създаването на фен клуб на отбора в Брюксел е на евродепутата от ДПС Илхан Кючюк и кмета на гр. Кърджали Хасан Азис.

„Благодарение на ефективната работа с посолството на България тук в Белгия, смея да твърдя, че успешно развиваме и поддържаме българската общност. Заедно с д-р Азис подехме тази инициатива, а с моите колеги Искра Михайлова и Атидже Алиева стигнахме до заключението, че всеки опит за дипломация, за сближаване на хората и общностите в огромно пространство като Брюксел, трябва да бъде развивано.”, каза Илхан Кючюк по време на откриването.

Евродепутатът специално поздрави кмета на брюкселската община Сен Жос – Емир Кър за неговата непрестанна работа, свързана с българската общност в Брюксел. Кючюк отбеляза спортната история и славата на ПФК Арда през годините, както ефективната работа на местната власт и ръководството, които имат заслуги за успехите на клуба.

Фен клубът на “Арда” в сърцето на Европа вече има десетки членове, живеещи в Брюксел, а за негов председател бе избран Алекси Костадинов. Събитието предизвика огромен интерес както присъствено, в хотел „Thon“, където се проведе учредяването на клуба, така и онлайн – десетки фенове гледаха излъчването на живо във фейсбук страницата на евродепутата Илхан Кючюк.

След като АРДА тази година за първи път взе участие в евротурнирите, фен клубът в Брюксел вече е факт, това е гарант, че марката АРДА вече е разпознаваема в Европа.