Царско село победи АРДА с 1:0 в среща от 5-ти кръг на efbetЛИГА играна в София. Двубоят започна с постепенни атаки и на двата отбора, а първото положение бе за играчите на Николай Киров. В 13-ата минута Спас Делев шутира от ляво, но топката мина близо до гредата. В 32-ата минута Делев центрира в наказателното поле, където Тонислав Йорданов засече топката с глава, но тя попадна право в ръцете на вратаря. В 41-ата минута Спас Делев отново застраши стража на домакините, но отново топката попадна в ръцете на Георгиев. Няколко минути по-късно Делев опита ефектно изпълнение на странична ножица. Така първото полувреме завърши без победител.

След почивката в 50-ата минута Васил Шопов засече центриране от ляво и откри резултата. В ответната атака Коконов бе близо до изравняване на резултата, но след неговия удар топката мина близо до страничния стълб. В разстояние само на няколко минути Жуниньо можеше да се разпише, но и в двата случая топката мина близо до вратата на домакините. В 70-ата минута Иван Караджов показа отличен рефлекс и парира опасен удар на Васил Шопов. Футболистите на АРДА осъществиха натиск и отправиха още два опасни удар чрез Йорданов и Котев, но до попадение не се стигна.

След този кръг АРДА заема 8 място в класирането с актив от 4 точки, но и два мача по-малко. В следващия 6-ти кръг АРДА е домакин на Локомотив Сф, като срещата е на 27 август от 21:00 на АРЕНА АРДА.


СТАРТОВ СЪСТАВ НА АРДА:

12. Караджов, 4. Стоев, 8. Желев, 9. Делев, 17. Коконов, 19. Руменов, 20. Лозев, 27. Мартинов, 71. Крумов, 80. Котев, 98. Йорданов