След събиране на Управителния съвет на ПФК „АРДА“ и след публикации на спортния директор на ПФК „Лудогорец“ Георги Караманджуков, ръководството излезе със следното становище:

1. Ръководството на ПФК „АРДА“ пожелава успех, както на ПФК “Лудогорец“, така и на другите два български отбора ПФК „ЦСКА“ и ПФК „Локомотив Пд“, които днес имат изключително важни срещи в УЕФА Лига на конференциите. Пожелаваме на всички отбори да продължат колкото може по-напред, защото от това печели българският футбол.

2. Възмутени сме, че в една медия излезе информация, че отлагането на мача на ПФК “АРДА“ с ПФК “ЦСКА“ е поискано, за да може нашият отбор да изиграе контрола, което е било прецедент в българския футбол. Бихме искали да внесем яснота:

Ръководствата на ПФК „АРДА“ и ПФК „ЦСКА“ отложиха срещата от 2-ри кръг на efbetЛИГА по взаимно съгласие, тъй като и двата отбора имаха предстоящи мачове от УЕФА Лига на конференциите. Това според нас е най-нормалното.

ПФК „АРДА“ имаше споразумение с агенция, която организира тренировъчния лагер на Ал Насър в България, за контролна среща между двата отбора. Това трябваше да се случи при условие, че ПФК „АРДА“ не бе продължил участието си в евротурнирите, за да може отборът да поддържа игрови спортен ритъм. Според нас е нормално един спортен директор да е наясно с тези неща, за да не се изказва неподготвен. Отново искаме да посочим, че мач между ПФК „АРДА“ и Ал Насър нямаше да има, ако нашият отбор бе продължил в УЕФА Лига на конференциите. Според нас, след като ПФК „АРДА“ не продължи в Европа и срещата с ПФК “ЦСКА“ бе отложена, повече от престижно бе да изиграем контрола с отбора на Ал Насър.

Прецедент, г-н Караманджуков, е това Ваше желание за отлагане на срещата с ПФК “АРДА“ да не бъде обсъдено колегиално. Ние нямаше да имаме нищо против, но не и да се действа едностранно. Не е нормално да се използват вратички в правилника и да се цитира чл.44, ал.3, която води до мотивиращо предложение от ПФЛ и съгласие с медията, която притежава ТВ правата на първенството. По този начин показвате, че те са под Ваш контрол. Доколкото знаем ПФЛ не администрира футболното първенство, а това прави БФС. По този начин ако ПФЛ реши, може утре да прекрати първенството.
Стигнахме дъното и е време Капраловците и Неделчовците да напуснат българския футбол.

Прецедент, г-н Караманджуков, е да замразиш действащ национален състезател в дублиращия отбор, само защото той не желае да преподпише своя договор с клуба. Явно ние имаме много футболни таланти в България.

Г-н Караманджуков, в заключение бихме искали да припомним за един случай с ПФК “ЦСКА“ през миналата година, когато „червените“ искат да им бъде отложен мач с ПФК “Лудогорец“, поради участие на ПФК “ЦСКА“ в Лига Европа и той не бе отложен.

Спираме до тук, и пак искаме да подчертаем, че ръководството на ПФК „АРДА“ пожелава успех на ПФК “Лудогорец“, ПФК “ЦСКА“ и ПФК “Локомотив Пд“ и възможно по-дълго участие в евротурнирите.

www.fcarda.bg