ДО
Г-н Асен Василев,
Служебен министър на финансите

Уважаеми г-н Василев,

В качеството ни на партньори с букмейкърската компания ЕФБЕТ и нейните собственици Цветомир и Боян Найденови, бихме желали да бъде преразгледано решението за включването им в списъка на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от OFAC (американската Служба за контрол на чуждестранните активи). ЕФБЕТ е компания, която в последните години помага изключително много на българския футбол и спорт. Стотици са спортните клубове и федерации, които разчитат на финансовата подкрепа на ЕФБЕТ и сме уверени, че тази помощ е безскористна и е базирана на добрите бизнес практики.
Длъжни сме да споделим, че като евроучастници, ние от ПФК АРДА, сме заинтересовани нашите спонсори да имат добра репутация. До този момент не ни е известно собствениците Цветомир и Боян Найденови да са свързвани с корупционни практики или връзки с криминално проявени лица.
Силно се надяваме, че ще се спази духът на Конституцията на Република България, която гарантира нашите права и свободи, и ние като общество няма да допуснем съсипването на репутацията и успешния бизнес на Цветомир и Боян Найденови без надлежно издадена присъда от български съд.