Отборът на АРДА спечели баража за участие в Лигата на конференциите. Така футболистите продължават да пишат новата футболна история на клуба. Срещата срещу Черно море се игра на АРЕНА АРДА под бурната подкрепа на над 6000 зрители, дошли да видят историческия успех с 1:0, който прати АРДА в Европа.

Срещата започна с блестящо спасяване на Иван Караджов, който още в 6-ата минута се наложи да показва своя рефлекс. В 17-ата минута АРЕНА АРДА избухна, след като Иван Коконов откри резултата. Атаката започна Спас Делев, продължена от Тонислав Йорданов, той с много точен пас подаде към Коконов, който без да се бави от въздуха я прати неспасяемо в мрежата на Георгиев. В 27-ата минута Родриго отправи опасен удар към вратата на АРДА, но Караджов отново бе на правилното място. Същото той стори и в 32-ата минута парирайки удар на Илиян Илиев.

След почивката играчите на Николай Киров търсеха второ попадение, което да успокои играта. В 53-ата минута стража на гостите спаси удар на Коконов. Последните 15-сет минута на двубоя бяха най-интересни. В 75-ата минута Цветомир Панов от Черно море получи жълт картон за игра с ръка в наказателното поле, а главният съдия Станислав Тодоров показа точката за изпълнение на ъглов удар.  Секунди по-късно обаче Панов видя и червения цвят на картона, след като отправи реплика към Тодоров. Тонислав Йорданов застана зад топката, но Георгиев хвана ъгъла и изби топката, като резултатът остана непроменен. До края на срещата и двата отбора се търсеха попадение, но такова не падна. В последната минута червения цвят на картона видя и защитникът на АРДА Алекс Петков, който спря влизащ в наказателното поле на домакините футболист на Черно море. Така след последния съдийски сигнал футболистите, треньорите, ръководство и фенове на АРДА триумфираха с победата и класирането за участие в новата  Лига на конференциите, където АРДА ще стартира от втори кръг.
ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ!
СТАРТОВ СЪСТАВ НА АРДА:
12. Караджов, 8. Желев, 9. Делев, 17. Коконов, 20. Лозев, 24. Ал. Петков, 27. Мартинов, 33. Тилев, 71. Крумов, 80. Котев, 98. Йорданов.