Футболистите на АРДА впечатлиха всички фенове на футбола от цялата страна с това, което показаха в историческия първи финал за Купата на България за клуба. Всичко започна още преди началото на мача, когато камерите на телевизията излъчваща срещата показваха как целият отбор заедно с треньорския щаб пеят Химна на Република България. Играчите на Николай Киров бяха подкрепяни от над 2000 зрители, които въпреки работния ден бяха дошли на Националния стадион да подкрепят футболистите на АРДА. Освен фенове от Кърджали на стадиона имаше такива и от други градове, което показва, че това, което се прави в клуба, впечатлява всички.

Срещата започна с положение за ЦСКА, което бе спасено по най-добрия начин от Иван Караджов. В 9-ата минута Иван Тилев намери Тонислав Йорданов, но ударът му мина близо до вратата на Бусато. В 24-ата минута Емил Мартинов отправи много силен далечен удар, но стража на червените спаси удара. В 37-ата минута Иван Тилев се опита да намери Йорданов, който бе в отлична позиция в наказателното поле, но бранител успя да избие топката в последния момент.

В 57-ата минута Иван Тилев се отскубна сам срещу вратата на ЦСКА, но бе фаулир от защитник. Спас Делев изпълни отлично прекия свободен удар, но топката мина над напречната греда. В 65-ата минута Тилев изведе отлично Мартинов в наказателното поле, но малко не му достигна за да преодолее Бусато. При единствената си атака за второто полувреме на столичани, Бисмарк Чарлс успя да се разпише и открие резултата. До края на двубоя играчите на АРДА се хвърлиха в търсене на изравнително попадение, но такова така и не получи. Въпреки крайният резултат футболистите на АРДА спечелиха аплодисментите на феновете и на двата отбора, а лично Любослав Пенев поздрави за сърцатата игра всеки един от тях.
ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ!
СТАРТОВ СЪСТАВ НА АРДА:
12 Иван Караджов 8 Милен Желев 9 Спас Делев (73′ – 19 Румен Руменов) 17 Иван Коконов 20 Деян Лозев 24 Алекс Петков 27 Емил Мартинов 33 Иван Тилев 71 Пламен Крумов /к/ 80 Лъчезар Котев 98 Тонислав Йорданов