Футболистите на АРДА продължават да пишат новата история на клуба, след като се класираха за първи път на финал от турнира за Купата на България. Това стана след победа с 1:0 като гост на Славия в София.

Срещата започна под тотален натиск на играчите на Николай Киров, които можеха да открият резултата още в 3-ата минута, когато Спас Делев открадна топката от бранител на столичани, озова се сам срещу вратата на домакините, но топката мина близо до страничната греда. Няколко минути по-късно отговорът на белите бе греда на Виячки, след изпълнение на ъглов удар. В 10-ата минута Емил Мартинов стреля от над 20 метра близо до страничния стълб. Същото направи и Тонислав Йорданов минута по-късно. В 17-ата минута Делев свали топката за Желев, който нахлу в наказателното поле, но силния удар бе избит от Вуцов. Натискът на играчите на АРДА даде резултат в 26-ата минута, когато Алекс Петков откри резултата, засичайки топката след изпълнение на ъглов удар от Тилев. В 43-ата минута Желев фаулира играч на Славия в наказателното поле и главният съдия показа точката за изпълнение на 11-сет метров наказателен удар. Зад топката застана Рангелов, но стража на АРДА Иван Караджов показа невероятен рефлекс и успя да хване ъгъла, и спаси топката. Така първото полувреме завърши при резултат 0:1.

След почивката нещата не се промениха и първи до опасно положение стигна Спас Делев, който получи топката, напредна в наказателното поле, но ударът попадна право в ръцете на Вуцов. Две минути по-късно Радослав Кирилов от Славия се опита да затрудни Караджов, но той бе на правилното място и хвана топката. До края на мача и двата отбора създадоха по няколко положения пред вратарите, но до промяна на резултата не се стигна и така АРДА за първи път в своята история се класира за финал за Купата на България.
ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ!
СТАРТОВ СЪСТАВ НА АРДА:
12.Караджов, 20.Лозев, 24.Петков, 71.Крумов, 8.Желев, 27.Мартинов, 80.Котев, 33.Тилев, 9.Делев, 19.Руменов, 98.Йорданов