Отборите на АРДА и Славия не успяха да излъчат победител, завършвайки наравно 0:0 в първи полуфинал от турнира за Купата на България. Срещата се игра на АРЕНА АРДА. Този двубой е исторически за АРДА, тъй като до този момент в своята история отборът не е достигал до този етап на турнира.

Първото опасно положение бе на Иван Коконов в 10-ата минута, но топката попадна право в ръцете на Вуцов. Малко по-късно отново той засече топката с глава след центриране на Лозев. в 33-ата минута Тонислав Йорданов отправи опасен изстрел към вратата и стража на столичани със сетни усилия успя да избие топката, която отиваше под гредата. В ответната атака Иван Караджов показа завидни умения и парира опасен шут на Рангелов. Спас Делев в 40-ата минута стреля, но топката попадна близо до десния страничен стълб на вратата на Славия. Първото полувреме завърши при нулево равенство.

След почивката играчите на АРДА бяха тотални господари на терена, като създадоха над десет положения пред противниковата врата. В 61-ата минута, след разбъркване в наказателното поле на Славия Алекс Петков шутира, но топката попадна право в ръцете на Вуцов. След това последваха няколко положения на Делев и Котев, но до попадение не се стигна. В 76-ата минута Йорданов овладя топката, излъга двама играчи на Славия и с удар от границата на наказателното поле прати топката в ръцете на противниковия вратар. Единственото положение за софиянци бе в 80-ата минута на Радослав Кирилов, който отправи удар и топката мина над вратата. До края на срещата футболистите на АРДА отново се настаниха в половината на Славия, но до попадение не се стигна. Така всичко ще бъде решено на реванша, който е на 13 април на ст. Славия в София.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ!

СТАРТОВ СЪСТАВ НА АРДА:
12.КАРАДЖОВ, 71.КРУМОВ, 24.ПЕТКОВ, 20.ЛОЗЕВ, 11.ГЕОРГИЕВ, 80.КОТЕВ, 27.МАРТИНОВ, 17.КОКОНОВ, 9.ДЕЛЕВ, 33ТИЛЕВ, 98.ЙОРДАНОВ

www.fcarda.bg