Тонислав Йорданов е ново попълнение и подписа договор за 3 години с АРДА. Той е роден на 27 ноември 1998г. в Севлиево и играе на поста централен нападател.  Кариерата си започва във Видима Раковски през 2005г., след което отива в Академията на Литекс. През 2016г. преминава в ЦСКА, а Йорданов е носил още и екипа на Етър, където е играл под наем. Национален състезател на България за  U17, U19 и U21. На европейското първенство за юноши той отбелязва единствените два гола за България на първенството. Тонислав даде първото си интервю с екипа на АРДА за клубния сайт и ARDA TV.

Тони здравей, вече се присъедини към отбора на АРДА, как се чувстваш?
– Здравейте, добре съм. Много добре ме приеха момчетата. Много добро впечатление ми направи посрещането от капитана Пламен Крумов, който ми каза, че мога да разчитам на него, за което съм му много благодарен. Първите ми впечатления са, че момчетата са много големи пичове, казано на футболен език и се надявам нещата да потръгнат.

Как се стигна до твоето привличане в отбора на АРДА?
– Ами нямам много представа как е станало. Знам, че шефовете на АРДА много искаха да ме привлекат, даже още лятото е имало интерес към мен.Предполагам са се разбрали със собствениците на ЦСКА и сега съм тук.

Ти се познаваш с повечето футболисти на АРДА, играли сте заедно.
– Да, с част от тях сме играли в националните отбори, с други от мачовете в България. Смятам, че ще се разбираме добре и ще мога да помогна да вървим напред.

Как си физически, днес направи тестове?
– Чувствам се добре, както казаха треньорите, а и преди да дойда правих подготовка. Както казах, надявам се всичко да тръгне добре и да съм в една добра форма за мачовете.

Какво знаеш за отбора на АРДА?
– Знам, че тази година отборът играе за втора година в българския елит. Представянето този сезон е много добре, надявам се така да се продължи. Надявам се да изпълним целите на отбора, които са поставени от треньора и шефовете.

Има голяма еуфория в града, сигурно феновете на АРДА ще се интересуват от теб.
– Надявам се по-бързо да отпаднат всички забрани покрай тези вируси и да има хора на стадионите. Защото е много хубаво да играеш пред пълни трибуни с фенове.

Сериозна конкуренция ще имаш за титулярното място в лицето на Спас Делев, Коконов, Мишо Александров и друго ново попълнение Георги Атанасов. Готов ли си за борбата кой ще е титуляр?
– Да, разбира се. Конкуренцията преви един футболист по-силен. Който е по-добър, той ще играе. Надявам се това да съм аз, но да ви кажа с всички момчета сме приятели и те имат същото разбиране.

Ти си преминал през всички национални гарнитури, а за последно игра за младежите. Сега тук е новият национален селекционер Ясен Петров. Надяваш ли се да „грабнеш“ неговото око и той да разчита на теб, още повече, че сега се говори за подмладяване на националния отбор?
– Ами надявам се с игрите да покажа, че мога да играя в мъжкия национален отбор. Но всичко си зависи от мен, ако покажа добри игри и както казахте, и вие, селекционера е тук, гледа всички мачове, и накрая решението е негово.

Успя ли да проведеш разговор с Николай Киров, какво ще изисква той от теб?
– Да, проведохме разговор. Мисля, че изискванията му са в моя стил на игра, какъвто аз играя. Надявам се да попадна в титулярния състав, но всичко си зависи от мен как се представям.

Кой е Тонислав Йорданов?
– Тонислав Йорданов е едно много борбено момче, което живее за футбола. Надявам се да радвам феновете на АРДА с изявите ми на терена и да вкарам много голове за АРДА, което за мен е най-важното.

Какво обичаш да правиш през свободното време и кой е най-добрият ти приятел в отбора?
– Най-добрият за момента е Иван Тилев, надявам се с другите момчета да се сприятелим доста по-бързо. Иван Караджов също ми прави мнoго добро впечатление, доста добър човек е, поне това, което виждам от пръв поглед. Спас Делев също е страхотен човек. През свободното време честно да кажа като хоби ми е да играя билярд, също така обичам да се разхождам, но най-вече обичам да тренирам, и да усъвършенствам качествата си.

www.fcarda.bg