Георги Атанасов е ново попълнение за отбора на АРДА. Той е роден на 6 март 2004г. в Торонто (Канада). В България идва на 4 годишна възраст и малко след това започва да тренира футбол. Играе на поста централен нападател. На 13 години преминава в Левски, след като е забелязан на една контрола между АРДА и Левски. Става шампион на България за U15, и също е част от националния отбор на U15. Сега той отново облича екипа на АРДА, подписвайки договор с клуба, от където е тръгнала неговата футболна кариера. Той даде интервю за клубния сайт и ARDA TV, където разказва доста интересни неща за самия него, и какво иска да постигне с фланелката на АРДА.

Жоро здравей, успя ли вече да влезеш в ритъм с новия ти отбор?
– Здравейте, чувствам се страхотно. С новите играчи се разбираме добре, вече близо месец в отбора на АРДА. Подготовката върви много добре и всичко е на много високо ниво.

Какви са първите ти впечатления?
– Различен футбол, може би по-бърз, по-динамичен, с повече физически двубои. Разликата между мъжкия и юношеския е огромна.

Разкажи на феновете на АРДА кой е Георги Атанасов, защото твоята визитка е доста интересна.
– Роден съм в Торонто, Канада и там съм живял до 4 годишна възраст. След това се прибирам със семейството ми в Кърджали, където започва моят български живот. Когато идвам в България аз не мога да говоря много добре български, постепенно започвам да го уча, отивам на детска градина, училище.

Как започваш да играеш футбол?
-Започвам да играя футбол на 6 години в един частен отбор „Кинекс“ в Кърджали, след това преминавам в юношеския отбор на АРДА, където играя 5 години.

После обаче отиваш е Левски, как се случи това?
– През 2017г. играем контролна среща с Левски на Герена. Тогава явно съм направил впечатление на треньорите на Левски, след което ме взеха при тях.

И как продължи кариерата ти в Левски?
– Там прекарах 2 години, но последната беше успешна, имам 14 мача и 14 гола.

Ти си нападател, къде се чувстваш най-добре?
– На върха на атаката, зад нападателя, по крилото. Навсякъде съм добре. Дори съм играл и халф ако се е налагало. Но най-добре съм в атаката на отбора.

В АРДА обаче ще има сериозна битка с футболистите, които играят на тези постове, които ти харесваш. Там са Спас Делев, Коконов, Мишо Александров.
– Готов съм за тези битки, все още обаче имам много неща да надграждам и да догонвам. Все пак тези играчи имат сериозна визитка и опит, и аз трябва да се уча от тях.

Битката за титулярно място ще е доста сериозна. Ти готов ли си ако в даден мач Николай Киров ти каже, Георги влизай?
– Да, разбира се. Битката ще е много сериозна, защото има доста футболисти за тези постове, но пак казвам, мисля че ще се справя.

Как преминава един твой ден на лагера в Алания, с кой си най-близък от съотборниците?
– Още от самото начало всички ме приеха много добре. Има с мен още двама юноши на АРДА. Първоначално контактувах с тях, но впоследствие целият отбор ми помогна и по-старшите в отбора ми дават съвети.

Кои са тези по-старши?
– Няма да казвам имена, те си знаят.

Какво прави Георги Атанасов извън футбола, когато няма тренировки?
– Аз обичам да разнообразявам с различни спортове, като малък много обичах да ходя на риболов, но сега нямам тази възможност.

Playstation, FIFA, тези игри не ти ли харесват?
– Никога не съм имал, а и няма да имам такива игри. Предпочитам да показвам на терена какво мога.

Кой е футболистът, от който взимаш най-доброто?
– В момента много симпатизирам на Джейдън Санчо от Дортмунд. Не съм фен на този отбор, но определено играта на Санчо ми допада. Той има страхотни качества. Неговият ръст не му пречи, защото той има страхотна техника и бързина, и минават покрай противниковите футболисти елегантно.

Какво е най-силното ти качество на терена, какво обичаш да правиш, когато си с топката?
– Скоростта и техниката са моите най-силни качества, физически в момента напредвам. Винаги съм наблягал на тези две неща скорост и техника.

Какво знаеш за отбора на АРДА?
– Знам, че в момента е в много добро ниво и в много добра кондиция.

Какво искаш да постигнеш с АРДА?
– В момента целта на АРДА е участие в евротурнирите. Аз много се надявам да съм част от този отбор, за да можем да участваме в евротурнирите.

www.fcarda.bg