Защитникът на АРДА Петко Ганев, който получи контузия на мача с Етър, вече претърпя операция на коляното. Няколко дни след нея, той говори специално за ARDA TV като разказа, как е преминала операцията, какво би казал на съотборниците си, как е да гледаш твоя отбор по телевизията и кога може да се върне на терена.   

Петко, намираме те вкъщи, кажи как си?
– Здравейте първо, добре съм. Вече близо една седмица след операцията съм си вкъщи и с всеки изминал ден чувствам все по-малко болка.

Кажи как премина операцията, при кой я прави?
– Операцията премина успешно, направи я доц. Тони Георгиев. По негови думи операцията е била 4 часа, понеже разкъсванията в самото коляно са били доста сериозни. Предна кръстна връзка и външната бяха напълно скъсани, задната беше разтегната и разкъсан мускул на 50 процента. Поне това е, което аз знам.

Това, което каза звучи доста стряскащо.
– Да, като цяло доста доктори видяха самата снимка на резонанса и казаха, че наистина контузията е доста тежка.

Можем ли да кажем ориентировъчно колко време ще се възстановяваш?
– Докторът каза, че в най-добрия случай около 6-7 месеца. Но това е, ако всичко върви нормално като рехабилитация, физиотерапия, раздвижване.

Това не е добре за един футболист, който беше в отлична форма и нямаше да е изненада ако бе получил повиквателна за националния отбор.
– Като цяло всяка контузия е много лоша за един футболист, тъй като дори и да е за седмица или две, те изкарва от игрови ритъм, губиш практика, изпускаш подготовка. А колкото до повиквателната за националния отбор, не съм мислил за това нещо и мисля, че всичко с времето ще си дойде.

Помниш ли ситуацията, при която се контузи?
– Да, помня. Аз и до ден днешен като гледам положението си мисля защо изобщо скачам по този начин, и при самото приземяване защо точно така стъпвам. Но явно всичко това е трябвало да се случи и няма как да върнем времето назад.

Както казват хората – всяко зло за добро.
– Да точно всяко зло за добро, може би нещо друго е можело да ми се случи.

Футболистите на АРДА излязоха със специални фланелки в твоя подкрепа на мача с Царско село, какво би им казал.
– Много има благодаря за подкрепата, те са истински мъжки момчета. Няколко от съотборниците ми казаха, че играят този мач заради мен. Още веднъж им благодаря и им пожелавам да са живи и здрави на първо място, и да се пазят от контузии, защото това е най-лошото нещо за нас футболистите.

Предполагам си гледал последните два мача с Царско село и Монтана, как ти се видя отборът гледайки го по телевизията?
– Да, гледах и двата мача доста емоционално. Първо е тежко за мен, да гледам така момчетата от вкъщи без да мога дори да помогна. Не, че ако аз бях можех да помогна, но се радвам, че победихме и в двата мача.

Сега ще можеш да обърнеш повече внимание на бебето, тъй като си млад баща.
– Като цяло от тази сериозна контузия и суматоха, мисля, че това е най-положителното нещо да си до семейството си.

Как ще продължи твоето възстановяване, кога ще започнеш упражнения?
– Утре ще съм в София мед, за да ми махнат конците от самата операция, след което ще започна рехабилитация при Пепи Панчев, после раздвижване докато времето позволи преди празниците.

Отборът на АРДА направи доста силни игри и се утвърди в ТОП 3 на класирането в efbetЛИГА, като чели АРДА вече е отбор, с който всички трябва да се съобразяват.
– На първо място смятам, че изградихме доста силен отбор и с новите футболисти, които се събрахме бързо се синхронизирахме. Доста отбори, които може би в началото са ни подценявали, сега им объркахме плановете, ако мога така да кажа.

Преди няколко дни си говорих с един от твоите съотборници, реално ако отборът беше взел победите срещу Левски, ЦСКА, Етър и Ботев Враца, можеше сега да е на първо място в класирането.
– Еми това е футболът. Не всеки мач можеш да печелиш на сто процента. Можем наистина да съжаляваме за изпуснатите точки срещу Левски и ЦСКА, в мачовете, които играхме в Кърджали.

Какво би пожелал на съотборниците и на феновете на АРДА?
– На съотборниците пожелавам да са здрави и без контузии, другото, което те си го могат е да си помагат на терена. Това е нещото, което ни помага, защото ние сме един много силен колектив на терена и извън него. А на феновете на АРДА мога да пожелая да подкрепят винаги отбора, независимо дали печели или губи.

www.fcarda.bg