Отборът на АРДА започна старта на новия сезон, с равенство 3:3 като гост на Монтана.Играчите на Николай Киров бяха подкрепяни от най-верните си привърженици, които бяха дошли до Монтана.

Срещата започна с владеене на инициативата от страна на футболистите на АРДА, които отправиха първи удар по посока на вратата в 16-та минута, когато Радослав Василев засече с глава центриране от ляво на Делев. В 24-та минута имаше разбъркване пред в наказателното поле пред Симеонов, но бранителите на АРДА успяха да изчистят топката. Тя попадна в Спас Делев, който с бърз спринт от ляво напредна в половината на домакините, центрира към Василев, но бранител на Монтана изчисти в странично хвърляне. В 32-та минута Милен Желев бе изведен в отлична позиция, напредна и хладнокръвно пусна топката покрай Орлинов, с което откри и резултата. Минута по-късно отново поводи за радост имаха феновете и играчите на АРДА. Светослав Ковачев получи топката в близост до границата на наказателното поле и без да се бави отправи удар, топката обаче рикошира и излъга вратаря, с което резултатът стана 0:2. В 37-та минута добро спасяване направи Васил Симеонов, който успя да запази вратата си суха за първото полувреме.

След почивката над стадиона се изсипа проливен дъжд, а на терена паднаха няколко попадения. В разстояние само на две минути домакините се върнаха в мача с попадения на Петров и Балджийски. В 64-та минута Коконов се опита да затрудни вратаря на домакините с удар от границата на наказателното поле. В 80-та минута вратарят Симеонов успа да парира опасно положение пред неговата врата. Минута по-късно обаче Владимир Айтов отбеляза трети гол за Монтана. В оставащото време играчите на АРДА натиснаха  силно, но силите стигнаха само за един гол, дело на Преслав Петров от домакините, който си отбеляза автогол. Трите точки можеха да отидат в Кърджали, ако в последната минута Ради Василев бе отбелязал след разбъркване в наказателното поле на домакините, но топката мина на сантиметри от страничния стълб. Така АРДА стартира тазгодишното си участие в efbetЛИГА с равенство 3:3 като гост на Монтана.

Следващата среща е на 15 август срещу Левски.
ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ!

СТАРТОВ СЪСТАВ НА АРДА:
36. Симеонов, 4. Стоев, 5. Ганев, 8. Желев, 80. Котев, 27. Мартинов, 11. Георгиев, 10. Ковачев, 25. Леони, 9. Делев, 99. Василев