Васил Симеонов е един от новите футболисти на АРДА за сезон 2020/2021г. Той играе на поста вратар, а своята кариера започва от Балкан Ботевград, където е роден. 22-годишният страж на АРДА е играл още за Лудогорец II, Пирин Разлог и Монтана, от където идва в новия си отбор. Именно срещу Монтана е първия двубой на АРДА от новото футболно първенство. Има ли сантименти към Монтана, ако той трябва да пази на вратата на АРДА, защо избра именно нашия отбор за продължаване на кариерата си, и много други въпроси от самия Васил Симеонов в интервю за клубния сайт и ARDA TV.

Разговаряме с един от вратарите на АРДА, Васил Симеонов, който подписа договор с клуба и вече е част от АРДА. Как се чувстваш вече в отбора?
– Добър ден. Чувствам се страхотно, страхотен колектив, атмосферата е много добра и всичко е на едно много високо ниво.

Успя ли да се запознаеш със съотборниците и познаваше ли някои от тях?
– Познавах се само с Ковачев, защото заедно бяхме в Лудогорец, но както казах, колективът е много добър, и това ми помогна.

Защо избра именно АРДА?
– Защото старши треньорът е един от малкото в България, да не кажа единственият, който залага на български футболисти. Също така треньорът на вратарите също е с много добра визитка, и смея да твърда, че отборът на АРДА е една огромна крачка напред в моята кариера, и се надявам тази крачка да е успешна.

Ще имаш сериозна конкуренция с Иван Караджов и Месут Юсуф, който показа добри мачове в края на миналото първенство. Готов ли си за тази битка?
– Определено двамата са много добри вратари. Знаем каква е визитката на Караджов, Месут се представи много добре в изминалите мачове, така че конкуренцията само може да ни радва.

Разкажи нещо за теб, какъв е Васил Симеонов извън терена?
– Ами на 22 години съм, от Ботевград, обичам да прекарвам свободното си време с приятели, играя Playstation, общо взето е това.

Кой те запали по футбола?
– Моят чичо, който е имал кратка кариера във футбола.

В първия кръг на новото първенство АРДА гостува на Монтана, от където ти идваш. Ако Николай Киров заложи на теб, ще имаш ли някакви сантименти към бившия си отбор?
– Всичко е на професионално ниво при мен, все пак там прекарах една доста добра година и само мога да съм благодарен на хората от Монтана.

Знаеш ли за ремонтните дейности, които са към края на АРЕНА АРДА?
– Да, знам за всичко, което се прави на стадиона. Нямам търпение да стъпя на новия терен, това е един страхотен стадион, ако не се лъжа най-новия в България.

www.fcarda.bg