Милен Желев е на 28 години и играе на поста десен бек. Той идва от Берое, като преди това е играл за Славия, Видима Раковски, Ботев Гълъбово и Локомотив ГО. Желев даде първото си интервю с екипа на АРДА за клубния сайт и за ARDATV.

Милене здравей, добре дошъл в АРДА.
Здравейте, добре заварили.

– Как се чувстваш, изигра вече няколко контроли с отбора?
Чувствам се много добре, може би едно от нещата е, че има доста българи, колективът е добър. Момчетата ме приеха много добре, все едно съм тук от една година, това го усетих още на първата седмица. Всичко е перфектно и това е една предпоставка за едно добро развитие. Надявам се да го покажем и резултатите да си дойдат с времето.

– Защо избра именно АРДА да продължиш своята кариера?
Доста мислех, имах и други предложения. Може би едно от нещата е, че треньорът много ме искаше и мислех, че това е мястото за моето развитие. Тага го чувствах в сърцето, защото от доста години АРДА ме искаха, така го чувствах и така постъпих.

– С кои от момчетата се познаваш, защото има доста играчи, които са минали през Берое, от където идваш и ти?
С доста от момчетата се познаваме, иначе с Ради Василев, Краси Илиев се познаваме по-добре. Но пак искам да кажа, че всички ме приеха много добре, нямам проблем.

В АРДА ще се залага предимно на българи, същият модел го прилагат и в други български отбори, това ли според теб е правилната тактика за да имаме съответно и силен национален отбор?
Времето ще покаже дали е печеливша тази тактика, но съм сигурен, че това ще е едно добро развитие за националния отбор. Трябва да играят повече българи, повече млади момчета да играят, да се залага на тях. Защото виждате какво е състоянието в България, много чужденци, всяка година се повтаря едно и също. Не казвам, че ние сме уникални, но смятам, че това е пътят и дано всеки го осъзнае и да се залага на повече млади момчета.

– Лично ти как се подготвяше по време на пандемията, защото нямаше възможност за общи тренировки.
Аз си бях на село, там не я усетих карантината. Бях си изготвил програма за всеки ден, тренирах си, беше ми даже приятно.

– Изиграхте вече няколко контроли, как виждаш стила на игра на АРДА при новия треньор?
Има много потенциал в отбора, сигурен съм в това. На треньорът му трябва време да наложи неговия стил на игра, на нас също за да се пригодим към него. Надявам се във времето всичко да се получи и всеки да разгърне пълния си потенциал, и нещата ще си дойдат на място.

-Разкажи нещо за теб, какъв си извън терена?
Ами Милен Желев извън терена напоследък имам нещо като хоби, риболов. Нямам идея какво ми стана, много се запалих, зарибих се даже. Още повече, че и в отбора намерих сродна душа Лъчезар Котев, който също е запален по риболова. Съдбата явно така ни събра, защото още на първия лагер бях с него и се заприказвахме. Даже си ходим заедно с него, когато имаме почивни дни. С риболова много разпускам, релаксирам, абе да ви кажа честно хубаво е.

– Коя е най-голямата риба, която си хващал?
Няма най-голяма риба, защото на вида, на който хващам, беше май 50 санта плюс, трудно се хваща тази риба по реките.

– Предполагам знаеш, че на „АРЕНА АРДА“ има доста подобрения, има нова трева от последно поколение, ново осветление, табло, изобщо доста нови неща, въобще всички предпоставки за да играете добър футбол. Предполагам нямаш търпение да стъпите там?
Със сигурност нямам търпение да играем на „АРЕНА АРДА“. Това, с което разполага АРДА като терени и условия не отстъпва на другите отбори. Видяхме, че новото съоръжение е перфектно, работи се бързо. Чувал съм само за публиката на АРДА, не съм се наслаждавал на нея, Кърджали все пак е футболен град, сигурен съм , че феновете ще ни подкрепят и се надявам победите да дойдат.

– Какво би им казал на феновете?
 Бих им казал да подкрепят отбора в добро и зло, независимо дали падаме или бием, защото е важно в трудни моменти да се подкрепяме, а ние ще им се отплатим по най-добрия начин.  

www.fcarda.bg