Ръководството на ПФК „АРДА“ призовава за адекватно решение във връзка планираните промени и допълнения в Закона за хазарта, № 054-01-50, внесен от Валери Симеонов в Народното събрание на 04.06.2020г.

Евентуалното приемане на въпросния законопроект означава, че съществуването на спорта в България и по-специално футболът ще бъде поставен под голяма въпросителна. В този момент, след тримесечната криза около пандемията от COVID-19, клубовете разчитат на приходи от рекламни договори с букмейкърски фирми.

Ние смятаме, че евентуални промени ще лишат от упражняване на своята дейност много футболни и спортни клубове в България. Приходите от договори с букмейкърски компании са доста голяма част от бюджета на повечето отбори в страната, като към тях прибавяме и приходи от ТВ права, малки спонсори и продажба на билети. Приемането на промените в Закона за хазарта, означава, че бъдещето на повечето футболни клубове е застрашено.

Също така, ние смятаме, че ако се случи всичко това, то футболните привърженици в България могат да бъдат лишени от удоволствието да наблюдават любимите си отбори в най-популярната игра в света.

Ръководството на ПФК „АРДА“ се надява да бъде взето най-правилното решение за развитието на българския спорт. Ние сме на мнение, че трябва да има разумно решение в името на спорта и футбола.

С уважение

Ръководството на ПФК АРДА