Новият старши треньор на АРДА Николай Киров даде говори пред клубния сайт след нулевото равенство като гост на Дунав.

Г-н Киров, официален дебют начело на АРДА, равенство 0 на 0 с Дунав, коментара ви за мача.
– Единствено през първите 20-25 минути правихме, това което тренирахме през изминалите седмици и нормално, тогава имахме ситуации за отбелязване на гол. След това се подадохме на начина на игра на противника, а нашата сила не е там. Нормално е тогава нещата да се изравнят, да има повече нарушения, повече статични положения. Резултата и спечелената точка са абсолютно реални.

Как се отрази на футболистите тази близо три месеца принудителна почивка, в какво физическо състояние са играчите на АРДА?
– Нито физически, нито игрово са в нормално състояние и това е нормално. Няма как за две или три седмици да преодолеем това времетраене без активни тренировки. Де факто с тези седмици тренировки трябва да посрещнем и новия шампионат, понеже до Нова година няма да има почивка за да подобрим игровите качества. Игрово няма как да са добре и ние тези неща ги знаем, и затова се надявам от мач на мач чисто игрово да започнем да работим по-бързо с топката. За мен най-важното е футболистите да започнат да играят по начина, по който тренираме по-дълго време, а не както днес само 25 минути.

Предстои сериозна седмица за АРДА, домакинства на Лудогорец и Левски.
– Сериозни двубой, принципно няма двубой, които да бъдат подценявани по абсолютно никакъв начин. Играем с два отбора от челото на класирането, с добри играчи, с добра селекция, борещи се за призовите места в класирането. Ще е трудно, но въпросът е ние от тук нататък да запознаем състезателите със силните и слабите страни на противника и пак казвам, че най-важното е да играем по начина, по който тренираме. Важно е да изпълняваме задачите, които са поставени, а не да се водим от емоцията и като настъпи умората отборът да излиза чисто игрово от ритъм.

Какво е положението с вратаря Николай Банков, който получи контузия и бе заменен от Иван Караджов, който също има контузия?
– Доста трудно бе решението ми да заменя Банков, сами видяхте колко забавих тази смяна, тъй като Караджов на последната тренировка получи една травма и положението му не е добро. Надявам се да не е сериозна контузията на Банков, за да можем да възстановим поне един от двамата за следващия двубой.

www.fcarda.bg