Спас Делев е поредният футболист, който застава пред ARDA TV за да разкаже как преминават онлайн тренировки, как се справя с извънредното положение, и дали остава в АРДА.

Спасе, малко след сутрешната тренировка на АРДА, която протече под ръководството на Антон Дончев, как се чувстваш?
– Здравейте първо, чувствам се много добре, мисля, че се получават много хубави тренировки с г-н Дончев. Смятам, че се подготвяме много добре, макар, че има огромна разлика, когато си с отбора и индивидуално. Но тези тренировки ще ни помогнат да влезем в ритъм, когато започнем да играем.

Ти обаче тренираш и допълнително, ходиш на походи в планината и други различни занимания.
– Да, така е. Гледам да се възползвам от това, че живея в подножието на планина Беласица и имам възможността да се разхождам и да тренирам индивидуално, ходя да тичам. Смятам, че който има тази възможност е хубаво да го прави.

Днес се появиха слухове, че ще напускаш АРДА, а ти продължаваш да тренираш с отбора. Каква е ситуацията?
– И аз се учудих, когато прочетох това. Искам да кажа, че няма нищо такова и да успокоя всички фенове на отбора. Това според мен са някакви интриги, които искат да се вкарат в отбора. Аз си оставам тук, имам договор за още една година и мисля да си го изпълня. Дори и за по-дълго време.

Да разбирам, че целите ти са свързани изцяло с АРДА към този момент?
– Абсолютно. Мисля само за АРДА и се надявам, когато започне сезонът да радвам феновете на отбора.

Липсва ли ти вече зеленият терен, мириса на съблекалнята, атмосферата на стадиона?
– Да, доста ми липсва това, както и закачките между футболистите в съблекалнята. Различно е да се гледаме по телефоните и лаптопите, да тренираме, но съвсем друго е да сме на стадиона, да си кажем нещо между нас. Сигурен съм, че на всеки му липсва терена и се надявам по-скоро да се върнем.

Днес обаче АРДА и Стамен Белчев се разделиха като приятели, както самия Белчев каза. Какъв е твоят коментар.
– Неприятни са тези неща, когато има раздяла между треньор или футболист с клуба, но прочетох, че това е негово решение, че е по взаимно съгласие. Аз единствено мога да се съглася с това негово решение. Щом така е преценил, явно той си носи отговорност.

Ти лично с какво впечатление си от неговата работа, близо една година в АРДА?
– Аз лично съм останал с много добри впечатления от него. Свършихме доста добра работа, просто в последно време нямахме много добри резултати. От нас може би се очакваше да сме в шестицата, но да не забравяме, че сме нов отбор и все още се нагаждаме един спрямо друг. За мен лично Стамен Белчев е много добър треньор.

Разкажи ми как минават твоите дни извън тези двуразови тренировки. Иван Караджов помага в семейния хотел, Емо Мартинов се е научил да готви, ти какво правиш?
– Аз се научих да си седя вкъщи повече време със семейството ми. Ежедневието ми е почти едно и също. Ставам сутрин, тренирам, седя си вкъщи, гледам телевизия, филми. След обяд пак тренирам или с Александър Якимов играем на джитбол или ходим да тичаме, вечер пак филми и това е всеки ден. Надяваме се и се молим колкото се може по-бързо да отмине този коронавирус за да можем да се върнем към нормалния начин на живот.

www.fcarda.bg