АРДА загуби гостуването си на Ботев Враца с 1:3 в среща от 22 кръг на efbetЛИГА. Още в самото начало на двубоя домакините откриха чрез Аласан Н’Диайе, който засече топката с глава от ъглов удар. Футболистите на Стамен Белчев успяха бързо да се върнат в срещата възстановявайки равенството. Емил Мартинов намери хубаво в коридор Светослав Ковачев, който технично гардира топката и се освободи от защитник на врачани. След това Ковачев се озова сам срещу вратаря на Ботев и бе точен за 1:1. В 27-та минута страничният съдия Мирослав Желев не отсъди стопроцентова засада на Петко Ганев в малкото наказателно поле и той отново даде преднина на своя отбор. От повторенията по Диема ясно се вижда, че Ганев е в засада след като Н’Диайе играе преди това с топката. В 36-та минута Спас Делев изпълни перфектно пряк свободен удар, но топката срещна напречната греда.

След почивката футболистите на АРДА поглеждаха по-често към вратата пазена от Митов, и в 60- та минута Руменов се озова сам срещу него, но малко не му достигна за да се разпише. Две минути по-късно Илия Миланов с глава покачи на 3:1. До края на срещата ще се запомни опасен удар на Илиша Сам, който мина в близост до десния страничен стълб.

Така след тази среща АРДА остава на 9 място, с актив от 28 точки. В следващия 23 кръг АРДА е домакин на Лудогорец, като двубоят е на 1 март в Пловдив.

Стартов състав на АРДА:1

. Караджов, 5. Гаич, 24. Хасани, 20. Атанасов, 25. Леони, 27. Мартинов, 33. Сидоел, 11. Георгиев, 98. Ковачев, 19. Руменов, 7. Делев