Стойчо Атанасов е футболист на ПФК АРДА, който бе закупен от ЦСКА-София през зимната пауза. Той е роден 1997г., и играе на поста десен защитник. Юноша е на Черномоец Бургас, а след това е играл за Литекс и ЦСКА-София. Атанасов е бил част от националните отбори на България U17 и U19. Той е поредният футболист, който застава пред камерата на ARDA TV.

Стойчо здравей, как намираш новия си отбор, вече един месец си в АРДА?
– Добър ден, чувствам се много добре в отбора на АРДА. След лагера в Момчилград и този тук в Турция, мисля, че вече свикнах с обстановката.

Разкажи как преминават дните ви, как са тренировките, които понякога са доста тежки.
– Дните в момента са еднообразни, тъй като такъв е периодът , в който се намираме на подготовка. Тренираме по два пъти на ден, наблягаме на сила, на издържливост, на тактика. Готвим се за полусезона.

Разкажи как дойде в АРДА, ако не се лъжа преди също имаше интерес към теб, а сега бе закупен от ЦСКА.
– Доколкото разбрах, интересът на АРДА е от доста време, аз лично се зарадвах, когато научих за този интерес, тъй като в предишния отбор не бях ок със статута, който имах. Надявам се тук с упорита работа и труд да дам всичко, което мога.

Кой те потърси от АРДА?
– Г-н Пешев се свърза с мен, с моя мениджър, с ръководството. После нещата зависеха от тях, защото аз съгласието бях дал веднага.

Със Стамен Белчев се познаваш добре?
– Със Стамен Белчев бяхме заедно в ЦСКА, което до някаква степен това бе плюс за мен, защото футболът, който практикувах при него, много ми допада. Още повече сега той е треньор тук, което е още една причина да дойда в АРДА.

С кой си най-близък от футболистите?
– С няколко от момчетата се познаваме още преди да дойда в АРДА. Румен Руменов ми е най-близък, също Сашо Георгиев, Мартин Костадинов, с останалите също се познаваме.

Остават няколко кръга до края на редовния шампионат, готов ли си за битката за първата шестица?
– Всеки се бори първо за място в отбора, след това да дадеш сто процента от себе си, независимо дали започва титуляр или влиза резерва.

Предполагам знаеш, че АРДА за първи път играе в елита на родния футбол, а това ви задължава вас повече, които носите фланелката на АРДА?
– Да, съгласен съм с това твърдение, знам, че АРДА е за първи път в „А“ група и предвид позицията, в която се намира в момента след първия полусезон отборът се представя на едно доста добро ниво, и имаме напълно реални шансове за първата шестица.

Там обаче ви чакат големите отбори в България.
– Там се играе мач за мач. АРДА им качествен отбор и мисля, че можем да се борим с всеки.

Разкажи нещо повече за теб, как реши да се занимаваш с футбол, имаше ли друг избор, кой те напъти към футбола?
– Честно да ви кажа от малък съм с топката, като всяко едно дете. Първият път, когато отидох на стадиона ме закара майка ми и бях с по-големите момчета. Постепенно с времето това се превръща в работа, а какво по-хубаво от това да си работиш хобито.

Ако не беше станал футболист, какъв щеше да си?
– Нямам представа.

Щом майка ти те е завела на първата тренировка, тя ли ти е най-големия критик?
– Тя ме подкрепя във всяко едно отношение, няма значение дали съм прав или не съм. Тя е човекът, който винаги е до мен и ми показва правилната страна.

Какво правиш извън терена, имаш ли приятелка, какво ти е хобито?
– Имам приятелка…за момента. Иначе доста се интересувам от коли, маниак съм на тема коли, обичам да се разхождам с приятелите, с приятелката ми си седим в къщи.

В какъв смисъл си маниак на тема коли?
– Интересувам се от коли, чета по форумите за колите, въобще много се интересувам от коли.

Сега се сещам, май твоята коля беше доста тунингована и шумна?
– (Смее се) Няма да коментирам, малко е тунингована.

Като финал, какво би казал на феновете на АРДА и имаш ли някакъв апел към тях?
– Първо, феновете на АРДА искам да бъдат живи и здрави, защото това е най-важното, второ да подкрепят отбора, и живот и здраве ще видим на края на сезона, какво ще стане.