Футболистите на АРДА завършиха подготвителния си лагер в Турция с нулево равенство срещу казахстанския Иртиш. Възпитаниците на Стамен Белчев създадоха една дузина положения пред вратата на съперника ни, но топката така и не влизаше във вратата.

В 13-та минута Светослав Ковачев пое топката и с удар от около 2о метра я прати прави в ръцете на казахстанския вратар. Десет минути по-късно Руменов намери отлично Ради Василев, който засече топката с глава, но ударът бе неточен. В 28-та минута Ковачев изведе отлично Спас Делев в наказателното поле, но бранител на Иртиш направи шпагат и изби топката в ъглов удар. Между 31-та и 33-та минути кърджалиици създадоха три положения. Първо Румян Ховсепан се опита да се възползва от разбъркване в наказателното поле, след това Василев пробва своя късмет след удар с глава, и накрая Емил Мартинов шутира от близо 25 метра, но и в трите случай топката не влизаше в мрежата на тимът от Казахстан.

След почивката в 53-та минута дойде и най-чистото положение за АРДА. Зоран Гаич намери с дълъг пас Илиша Сам, който успя да надбяга бранител на Иртиш, озова се сам срещу вратаря, прехвърли го, но вятърът попречи топката да мине голлинията. Спас Делев, който бе близо в наказателното поле опита удар, но противников защитник изчисти отново топката. В 68-та минута Делев центрира към Илиша Сам, той засече топката с глава, но тя попадна в ръцете на вратаря. В 82-та минута главният съдия посочи мястото за изпълнение на 11-метров наказателен удар в полза на Иртиш. Техен футболист обаче бе неточен пращайки топката в страни от десния стълб на вратата пазена от Караджов. До края не се случи нищо интересно и двубоят завърши при резултат 0:0.

Равносметката от контролите изиграни в Турция е, една победа, две загуби и две равенства. Отборът се прибира в България утре, а на 11 февруари е контролната среща с Марица Пловдив, която ще се играе в Момчилград.

СТАРТОВ СЪСТАВ НА АРДА:
1. Иван Караджов, 20. Стойчо Атанасов, 24. Елиас Хасани, 5. Зоран Гаич, 25. Матеус Леони, 8. Румян Ховсепян, 19. Румен Руменов, 27. Емил Мартинов, 7. Спас Делев, 99. Радослав Василев, 9. Светослав Ковачев

www.fcarda.bg