Няколко месеца след като АРДА започна своето първо участие в елита на българския футбол, се появи и първият дамски фенклуб на АРДА – „Сините звезди“. Идеята за основаването е на Сибел Каледжи, която спонтанно решава, че трябва да направи нещо, с което да накара не само мъжете да ходят на мачове.

“ Аз от малка се интересувам от спорт. Била съм няколко години в чужбина и сега, когато си дойдох в Кърджали, реших, че трябва да се направи нещо различно. Отидох на стадиона и си купих шапка на АРДА. После идеята дойде спонтанно и с приятелките ми решихме да основен дамски фенклуб на АРДА, който да носи името „Сините звезди“. Само искаме да кажем, че нямаме никакво намерение да се заяждаме с други фенклубове, ние просто искаме да подкрепяме АРДА„, сподели Сибел Каледжи за клубния сайт. “ Идеята ни е, не само мъже да ходят на стадиона, а жени и деца“, допълни още Каледжи.

Първата среща на дамския фенклуб „Сините звезди“ бе със старши треньора Стамен Белчев, с който си направиха и снимка за спомен. Те му пожелаха успех в днешния мач срещу Витоша Бистрица, като се надяват за мача с ЦСКА за Купата на България, който ще се играе на АРЕНА АРДА на 5 декември, да имат сериозна дамска подкрепа от трибуните. Всички привърженички на АРДА могат да се свържат на фейсбук страницата Blue stars.

www.fcarda.bg