АРДА победи Витоша Бистрица с 2:0 в среща от 17-ти кръг на efbetЛИГА играна на ст. Локомотив в Пловдив. Двубоят се игра при непрестанен проливен дъжд. Още от самото начало футболистите на Стамен Белчев поеха инициативата и се настаниха в половината на гостите от София. Пръв Иван Коконов отправи удар към стража на Витоша, но Василев успя да избие топката. В 22-та минута именно Коконов изпълни ъглов удар и Радослав Василев много хитро се промъкна между отбраната на столичани и с глава прати неспасяемо топката в мрежата на Витоша. Няколко минути по-късно отново нападателят на АРДА се опита да се разпише за втори път, но прати топката право в ръцете на вратаря. Секунди по-късно Коконов шутира опасно, но бранител на „тигрите“ изби в ъглов удар. В 37-та минута Атанас Кръстев отправи удар от границата на наказателното поле, но топката мина в страни от вратата.

Второто полувреме започна доста интензивно и още в 48-та минута резултатът бе покачен на 2:0. при една контраатака за АРДА, Александър Георгиев напредна от ляво, намери с едно докосване Ради Василев, който без проблем от няколко метра се разписа за втори път в срещата. В 51-та минута Коконов получи топката от Лозев и от границата на наказателното поле отправи силен удар. В 75-та минута Матеус Леони също отправи опасен удар, но топката мина близо да десния страничен стълб. Първото опасно положение за Витоша бе в 79-та минута, когато след пряк свободен удар Зюмбюлев засече топката и уцели напречната греда на Караджов. В самия край и Илиша Сам отправи удар прав в ръце на Василев.

След тази победа АРДА вече има актив от 25 точки и заема 5 място в класирането. В следващия 18-ти кръг АРДА гостува на Локомотив Пловдив, като срещата е на 1 декември от 12:00ч. на ст. Локомотив.

СЪСТАВ НА АРДА:
1. Караджов, 22. Кръстев, 24. Хасани, 5. Гаич, 25. Леони, 27. Мартинов, 33. Сидоел, 11. Георгиев, 20. Лозев, 17. Коконов, 99. Василев
ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ!

www.fcarda.bg