АРДА победи Берое с 1:0,  в среща от 16-ти кръг на efbetЛИГА играна на стадион Берое в Стара Загора. Играчите на АРДА бяха подкрепяни от сериозна група от най-верните си привърженици.

Още от самото начало на двубоя футболистите на АРДА поеха инициативата, търсейки задължителните три точки. В 28-та минута Иван Караджов направи блестящо спасяване, след опасен удар на Бригидо от непосредствена близост. Минута по-късно Радослав Василев получи дълъг пас от Александър Георгиев  и се наложи стража на домакините да напусне рамките на наказателното поле за да избие топката. В 40-та минута Георгиев намери с 40 метров пас Лозев, който напредна в наказателното поле и се наложи да бъде фаулиран. Главният съдия Вадимир Вълков посочи мястото за изпълнение на 11 метров наказателен удар. Зад топката застана Радослав Василев, който бе точен и изведе АРДА с гол аванс преди почивката.

През второто полувреме играчите на Стамен Белчев отново доминираха на терена. В 60-та минута Иван Коконов отправи далече удар, но топката мина над напречната греда. В 67-та минута вратаря на Берое се наложи за пореден път да напуска наказателното поле за да пресече подаване към Василев. Домакините се опитаха да отговоря с няколко неточни удара към Караджов. В 80-та минута съдията отново посочи мястото за изпълнение на дузпа, след спорно нарушение на Пламен Крумов срещу Мартин Камбуров в наказателното поле. Именно той застана зад топката, но ударът му мина в страни от рамките на вратата, с което резултатът остана непроменен. В 87-та минута Илиша Сам от няколко метра стреля опасно, Перниш изби топката, която попадна в краката на Сидоел, но неговият удар бе неточен. Иван Караджов отново се оказа на правилното място в 88-та минута спасявайки опасен удар на Камбуров. Точка на според можеше да сложи Илиша Сам, който се озова сам срещу стража на домакините, но малко не му достигна за да се разпише за АРДА. В крайна сметка трите точки отива за АРДА. За играч на мача според, читателите на GONG.BG бе определен Радослав Василев.

След този кръг АРДА заема 6 място в класирането с актив от 22 точки. В следващия 17-ти кръг АРДА приема Витоша Бистрица, като срещата е на 22 ноември от 17:30ч. на ст. Локомотив в гр. Пловдив.

СЪСТАВ НА АРДА:
Иван Караджов, Атанас Кръстев, Матеус Леони, Пламен Крумов, Илиас Хасани, Александър Георгиев, Деян Лозев, Емил Мартинов, Иван Коконов, Дарен Сидоел, Радослав Василев
ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ!

www.fcarda.bg