АРДА и Ботев Пловдив завършиха наравно 1:1 в среща от 14-ти кръг на efbetЛИГА играна на стадиона в кв.Коматево на Пловдив. Футболистите на АРДА бяха подкрепяни от сериозна група привърженици, които бяха дошли до Пловдив.

Двубоят започна с постепенни атаки и за двата отбора, като първи домакините отправиха удар към Караджов, който обаче не го затрудни. В 24-та минута Радослав Василев открадна една топка близо до наказателното поле и отправи веднага удар към Георгиев, но топката премина много близо до десния страничен стълб. В 32-та минута дойде и най-опасното положение през първото полувреме. Матеус Леони получи топката и с много опасен удар от около 30 метра се опита да изненада вратаря на Ботев, но малко не му достигна за да се разпише.

В 58-та минута след едно разбъркване в наказателното поле на домакините, Радослав Василев напредна в наказателното поле и отправи опасен удар, който обаче бе избит от бранител в жълто. В 63-та минута домакините откриха резултата, след като Фернандо Виана засече с глава центриране от дясно. Радостта на домакините трая точно 60 секунди, като за това се погрижи Иван Коконов. При ответната атака за АРДА, Деян Лозев отправи удар към вратата на Ботев, топката бе избита и попадна право в оставения непокрит Коконов, за който е бе проблем да я вкара в мрежата за 1:1. Малко по-късно Илиша Сам изпробва силата на своя удар от границата на наказателното поле, но топката мина близо до рамките на вратата. В 87-та минута Иван Караджов показа невероятен рефлекс, след като успя да спаси опасен удар с глава на Виана от непосредствена близост.

След този 14-ти кръг АРДА заема 7 място с 19 точки. В следващия 15 кръг АРДА приема Царско село, като двубоят е на 7 ноември от 15:30 ч. на ст.Локомотив в Пловдив.
ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ!
www.fcarda.bg