Срещата от 13-тия кръг на efbetЛИГА се игра на ст. Георги Аспарухов в София, като футболистите на АРДА бяха подкрепяни от най-верните си привърженици. И двете единайсеторки започнаха срещата с игра на сигурно, и постепенни атаки към двамата вратари. Домакините отправиха първия удар към Караджов в 8-та минута, но топката бе избита в ъглов удар. Последва и второ положение за Левски, което също не доведе до промяна на резултата. Стражът на АРДА показа завиден рефлекс в 25-та минута, когато спаси далечен удар на Тиам.

През второто полувреме играчите на Стамен Белчев поеха инициативата и създадоха няколко положения пред вратата на Левски. Иван Коконов се опита да изненада Миятович, но той изби топката. Домакините отговориха с един удар, който Караджов спаси без проблем. Най-чистото положение в мача бе в 67-та минута, когато при една контраатака на АРДА, Илиша Сам получи топката, напредна към наказателното поле и от около 15 метра нацели левия страничен стълб на вратата на сините. Няколко секунди по-късно и Деян Лозев отправи опасен удар, но до попадение отново не се стигна. 180 секунди по-късно обаче, Тиам с удар от около 25 метра откри резултата. В 80-та минута бранител на АРДА изби топката, която попадна директно в Станислав Иванов и той от няколко метра покачи на 2:0. В самия край на срещата капитанът на АРДА Пламен Крумов изпълни перфектно пряк свободен удар, пращайки неспасяемо топката в мрежата на Левски, като оформи крайния резултат.

След този кръг АРДА заема 6-то място в класирането с актив от 18 точки. В следващия 14-ти кръг АРДА е гост на Ботев Пловдив, като срещата е на 30 октомври от 16:00 часа.

СЪСТАВ НА АРДА:
1. Караджов, 6. Рандъл, 5. Гаич, 71. Крумов, 25. Леони, 27. Мартинов, 33. Сидоел, 17. Коконов, 30. Аморим, 20. Лозев, 99. Василев