Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на професионален футболен клуб “АРДА” Петър Пешев, старши треньора Стамен Белчев и вратарят на отбора Иван Караджов. ПФК  “АРДА” е български футболен клуб от град Кърджали, който участва в Първа професионална футболна лига. 

По време на срещата ръководството на футболния клуб представи пред премиера проекта за подобрения на стадион “AРЕНА АРДА” в Кърджали. Изграждането на осветление на стадиона е задължително условие, за да може ПФК “AРДА” да играе домакински мачове в Първа лига. Проектът предвижда още изграждане на козирка, табло и прилежаща инфраструктура. 

По време на срещата бе подчертано, че правителството изпълнява последователна политика за  изграждане и реновиране на спортната база в цялата страна. 

За да няма спекулации относно отпускането на финансови средства за ПФК “АРДА”, ръководството на клуба пое ангажимент пред министър-председателя да бъде организирана работна среща в Кърджали, на която да присъстват архитектите, изготвили проекта. Проектантите ще представят подробно плановете за подобряване на стадиона пред премиера Борисов, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и пред министъра на финансите Владислав Горанов. Тази среща ще има за цел да се намери справедливо решение за финансиране на клуба, каквото получават всички останали клубове от Първа лига, като разходите ще се оптимизират максимално. 

Обновеният стадион в Кърджали бе официално открит през месец май 2018 г. Спортното съоръжение бе ремонтирано основно за първи път след построяването си през 1961 г. Вложените средства са около 2 милиона лева. Извършен е ремонт на футболното игрище и обновяване на настилката на лекоатлетическата писта, обновени са  трибуните за зрители, изцяло ремонтирани са прилежащите сгради и е направено благоустройство на територията на комплекса.  Чрез осигуряването на съвременна спортна инфраструктура стадионът отговаря на националните и европейски стандарти за провеждането на футболни състезания в Кърджали.

www.fcarda.bg