Иван Караджов е един от основните футболисти на АРДА, който има заслуга тимът да играе в efbetЛИГА. Той бе избран за вратар номер едно на втория кръг, след добрите прояви в срещата с Царско село. Стражът на АРДА спаси няколко опасни положения в двубоя с Берое, в който АРДА записа първа победа в efbetЛИГА. След срещата Караджов даде интервю за клубния сайт.

Иване честито, записахте първа победа. Как видя ти двубоя и какво бе от вътре усещането?
– Беше много тежко, защото за мен Берое е един много добър отбор за България. Даже мога да кажа, че е в топ 3, това е мое лично мнение. Получи се един много тежък мач за нас, но по едно време вече имахме предимство, защото те останаха с човек по-малко. Но както видяхте дори и тогава те изпуснаха няколко положения. Искам да поздравя целия отбор, защото се раздаде на максимум и накрая имахме късмет и победихме.

Ти успя да спасиш доста положения, при които можеше да се стигне и до негативен резултат. Разкажи за тях.
– Точно за това тренираме, както аз, така и целият отбор. Аз сега мога да благодаря на Ели(Илиша Сам), защото с тях победихме. Това ми е работата на мен, тренираме цяла седмица, за да дойде мача и да се покажеш.

Тази победа ли бе необходима за да се смъкне напрежението, защото все пак за първи път сте в елита на родния футбол?
– Може и така да се каже. Но като цяло, старши треньорът иска да играем футбол, да сме спокойни. С времето аз съм сигурен, че ще се получат още по-добре нещата, защото Стамен Белчев е много добър треньор и вижданията му за футбол са добри. Трябва само малко време за да се обиграем и покажем, че сме добър отбор, защото имаме доста нови футболисти.

Като един от лидерите в отбора, какво им каза на момчетата на полувремето?
– Да запазим спокойствие, защото те положенията ще дойдат. Да не се оголваме, макар, че то това стана, Берое изпуснаха няколко положения и не вкараха, но за сметка на това ние вкарахме.

Показваш доста добри мачове от началото на сезона, както и миналата година във Втора лига. Очакваш ли да бъдеш забелязан от националния селекционер?
– Искам първо да дам всичко за отбора, за да можем да се представяме добре. А иначе каквото Господ е отредил, това ще се случи.

Шанс, майсторлък или познаване на отиграванията на Мартин Камбуров ти помогнаха?
– Аз на момчетата им казах в съблекалнята, че сънувах тази ситуация с Камбуров и бях сигурен, че ако има такава ситуация ще реагирам по този начин. В крайна сметка така се получи. Но за мен Камбуров е легенда, както и Георги Илиев, и такива хора трябва да се уважават защото няма такива вече.

www.fcarda.bg