Наставникът на АРДА Стамен Белчев говори пред клубния сайт, минути след първата историческа победа за АРДА в елита на родния футбол. В среща от третия кръг на efbetЛИГА, АРДА победи Берое с 3:1.

Г-н Белчев, честито. Първа победа за АРДА, отново тук на стадион Локомотив. По-спокойно ли е сега положението?
– Благодаря. Мисля, че няма място за успокоение. Първенството тепърва започва, една победа нищо не значи. Да, наистина победата е дългоочаквана от нас и като футболисти, и като щаб, и като фенове, но трябва да работим, и да продължаваме напред да работим. Няма какво да се лъжем, трябва да подобряваме играта във всяко едно отношение. В началото на мача футболистите ни излезнаха малко респектирани от играчите на Берое, може би ключовият момент бе червеният картон на Баранов. Въпреки, че през второто полувреме не можахме да намерим истинското си лице и отборът на Берое имаше по-чисти положения, видяхте намесите на Иван Караджов. но в крайна сметка победихме.

Направихте няколко вътрешни промени, определени футболисти играха на други позиции, на какво се дължи това?
– През седмицата имахме проблеми със здравословното състояние на някои от футболистите. Иван Коконов в началото на седмицата бе повален от вирус и беше отпадна физически. Сутринта Веселин Марчев и Пламен Крумов имаха също такива оплаквания, и това наложи тази промяна и ротациите, които направих. Въпреки това смятам, че отборът изостава още доста физически, понеже при нас е нарушена подготовката на част от футболистите. Както знаете има такова, които дойдоха десет дни преди началото на първенството. Не го казвам като оправдание, но не е това, което аз искам като физическо състояние да изглежда отборът.

Двама от новите футболисти отбелязаха головете, особено вторият на Илиша Сам бе доста красив.
– Да, всички голове са хубави, когато побеждаваме. Радвам се,че вкарваме голове. И Румян и Илиша са добри футболисти и ще ни свършат работа, затова сме ги взели в отбора.Със сигурност те ще вдигнат и нивото на отбора. Очаквам в най-скоро време и другите футболисти, които са нови в отбора, да покажат едно израстване, за да се случат нещата.

Ще успее ли тази победа да внесе спокойствие в отбора, все пак е първа в елита на българския футбол.
– Трябва да сме здраво стъпили на земята. Да, победата е страхотна срещу много добър отбор, надявам се вече да има едно спокойствие, на моменти отборът трябва да покаже по-голямо самочувствие. Все още не е това, което ми се иска на мен, като владеене на топката, като начин на игра в защита. Работим всекидневно за подобряването на състоянието на отбора.

Селекцията на този етап завършена ли е?
– Не, не е завършена селекцията. Очакваме още нови футболисти, гледаме играчи и когато преценим, че определен играч ни харесва и сме сигурни, че ще ни свърши работа и с добри финансови параметри, ще бъде привлечен.

Стадион Локомотив май е на кадем за исторически мачове за АРДА?
– За мен и за АРДА, да така е.

www.fcarda.bg