Емил Мартинов е поредното ново попълнение на АРДА, който това лято стана част от клуба и през следващата година ще носи фланелката на АРДА. За последно 27 годишният играч бе част от азербайджанския Сабаил. Мартинов даде интервю за клубния сайт на АРДА, в което говори за това, как е избрал АРДА, отговорност ли е да си част от исторически отбор, които за първи път играе в елита на българския футбол, какви цели си е поставил пред себе си , и други интересни теми.

Емо здравей, вече си част от екипа на АРДА. Успя ли да свикнеш с обстановката, как се чувстваш в отбора?
– Да, свикнах бързо. С повечето момчета даже съм играл с тях и беше лесно за мен да влезна в обстановката, и сега всичко е наред.

Какво те накара да избереш АРДА и тук да продължиш своята кариера?
– Чух от доста места, че тук проектът е много голям и се работи на много професионално ниво, и затова реших да избера АРДА.

Събрахте се няколко футболисти, които сте играли в Славия, ти, Ради Василев и Ивайло Димитров, това ще ти помогне ли за адаптацията в отбора?
– С тях се познавам доста добре, но и с другите момчета се познавам от футболните терени, така, че за мен ще е лесно да се сработим.

С кой си най-близък от отбора?
– Както ти казах с Радо Василиев, с Иво Димитров сме играли доста време. Може би с тях най-добре се разбирам.

Ти ставаш част от отбора, който пише история за град Кърджали, има ли някакво притеснение, или това те мотивира двойно повече?
– Не, за притеснение не става и дума. Силно сме мотивирани да зарадваме публиката и самия град.

Как усети ти лично празника, който се получи в първия мач в елита, макар, че мача го играхте два дни?
– Ами имаше леки проблеми с времето, но се надявам да се е получил един хубав мач и хората да са доволни, и всеки следващ мач да играем по-добре и да радваме хората.

Ти имаш опит в Първа лига, доста треньори дори и Стамен Белчев е казвал, че има сериозна разлика между Първа и Втора лига. Това, че имаш този опит сигурно ще ти помогне в мачовете с по-големите отбори като Левски, ЦСКА и Лудогорец.
– Така е, изиграл съм вече доста мачове в „А“ група. Със сигурност ще ми помогне, но аз се надявам с момчетата да направим един добър колектив и да вървим напред.

Успяхте ли вече да се сработите като отбор, изиграхте няколко контролни срещи и официални мачове?
– Ами има върху какво още да се работи, но мисля, че вече се напаснахме и с всеки изминал мач ще изглеждаме по-добре.

Какво би казал на феновете от Кърджали, които сигурно вече те познават. Спират ли те по улиците?
– Все още не са ме спирали. Мога да им кажа, че ще работим доста и ще се опитаме да оправдаем очакванията, които имат към нас.

www.fcarda.bg