Наставникът на АРДА Стамен Белчев говори пред клубния сайт минути след срещата от втория кръг на efbetЛИГА, между Царско село и АРДА.

Г-н Белчев, можем смело да кажем, че АРДА изпусна Царско село тук в София. Получи се хубав мач.
– Добре е, че не допуснахме гол, лошото е, че не можахме да вкараме. Като цяло не съм доволен от това, което отборът показва. Според мен изиграхме едно добро първо полувреме, отборът изглеждаше по-добре, бе по-компактен. През второто полувреме без причина се раздели отборът. На моменти имаше много голяма дистанция между отделните линии. Не съм доволен.

На какво трябва да се наблегне, футболистите изпуснаха доста положения?
– Трябва да се работи върху това, да бъдем малко по-спокойни в средата на противника и там да покажем по-голямо самочувствие на по-добри футболисти, за да се случват нещата. Не, че момчетата не се стараят или не желаят, но има моменти, когато за секунди се решава ситуацията пред вратата.

На какво го отдавате това напрежение, може би, че отборът е за първи път в Първа лига?
– На доста неща и на това, че има напрежение, на това, че всеки иска да вкараме гол, и да запишем първа победа. Може би и от това, че още има футболисти, които наваксват с физическата подготовка.

Хубавото е, че отборът няма загуба.
– Да, това е добре, както казах хубавото е, че не допускаме гол, но очакванията ми и вижданията за футбол са други, и искам отборът да изглежда по съвсем друг начин.

Ще има ли нови футболисти в АРДА?
– Работи се върху селекцията, все още не е завършена. Такъв е периодът, че трансферният прозорец е отворен. Ако намерим футболисти, които мислим, че ще ни свършат работа, няма да се лишим от тяхното привличане.

Предстои мач с Берое, домакинство но в Пловдив, другата събота 27 юли от 21:00 часа.
– Предстои според мен един изключително труден мач срещу отбора на Берое. Един отбор, в който няма голямо текучество на футболисти, имат изграден един стил на игра. Надявам се до мача с Берое, ние да изглеждаме доста по-добре и да покажем още по-добро лице.

www.fcarda.bg