След първия исторически мач на АРДА в efbetЛИГА, Стамен Белчев даде кратко интервю за клубния сайт на ПФК АРДА. Той говори за положенията, които създадоха неговите футболисти, за феновете, които подкрепяха отбора през цялата среща и още интересни теми.

Г-н Белчев, АРДА стартира повече от добре своето участие в Първа лига, вашият коментар за мача с Ботев Пловдив.
– Изискванията са ми доста по-големи към отбора. Като за първи мач, мисля, че през второто полувреме нашият отбор стоя доста по-добре от Ботев. През първото полувреме имаше леко сковани действия от момчетата, може би бяха респектирани от името на Ботев, но в течение на мача загатнаха за възможностите си. Надявам се във времето, в което работи напред да изглеждаме по-добре и да печелим мачовете.

Как се отрази според вас смяната на мача с 24 часа?
– Мисля, че запазихме мотивацията и желанието в момчетата за игра. Лошото е, че сега имаме 24 часа по-малко за възстановяване за следващия мач и ще направим всичко възможно да ги възстановим. Смятам, че ако бяхме играли в събота мача щеше да има много повече публика и момчетата щяха да изглеждат много по-добре, но няма как да се борим с природата.

Футболистите на АРДА създадоха много положения през второто полувреме, но топката така и не влизаше във вратата на Ботев Пловдив.
– Да, имахме доста положения през второто полувреме, които можехме да ги завършим по-добре. Имахме няколко ситуации от Деян Лозев и Иван Коконов, които трябваше да ги доразвием и завършим по-добре подаването. Но като цяло съм доволен от желанието и старанието на момчетата, а и все пак да не забравяме, че нашият отбор е на две седмици. Част от момчетата са назад с подготовката и им благодаря, че днес показаха характер, и бяхме равностойни през по-голямата част от мача.

Феновете, които напълниха АРЕНА АРДА ви подкрепяха през целия мач, какво бихте им казал?
– Публиката на АРДА е нашият 12-ти играч и не го показва само вчера и днес, и в предишния сезон. Те винаги са подкрепяли отбора. Надявам се във времето да бъдем и ние на тяхното ниво, даже и да го вдигнем още повече и да ги зарадваме с по-добра игра, и с победи.

В следващия кръг предстои дерби на дебютантите срещу Царско село.
– Да така е. Но нека първо възстановим футболистите, има време да се подготвим за отбора на Царско село, те също като нас имат много промени в състава. Надявам се да ги разучим добре и да си свършим работата, за която отиваме, а това е победа и само победа.

www.fcarda.bg