Радослав Василев е национал на България, той е преминал през абсолютно всички възрастови групи на националния отбор. Преди да облече екипа на АРДА, Димитров е играл за Черно море,Славия, Рединг, Любимец, Септември и гръцкия Алки. Играе на поста централен нападател и е висок 188см. Няколко дни преди първия исторически мач на АРДА в Първа лига, той даде интервю за сайта на ПФК АРДА.

Ради здравей, добре дошъл в АРДА. Ти си вече 10 дни тук, успя ли да се усетиш атмосферата вече?
– Здравейте, както казахте вече близо десет дни съм тук. Атмосферата е отлична, условията за работа са на много високо ниво. Повечето момчета ги познавам, така, че с адаптацията няма да имам проблем. Най-важното е, че организацията в отбора е на високо ниво и е приятно да се работи.

Какво те накара да избереш АРДА?
– Именно това, че тук професионализмът е на много високо ниво, аз имам приятели в отбора и те точно това ми казаха. Не съжалявам, че избрах АРДА.

С кой от футболистите си най- близък?
– По принцип от новите момчета с Ивайло Димитров и Емил Мартинов сме играли заедно в Славия. С Коконов, Марчев, с Пламен Крумов сме играли, също с Иван Караджов.

Това, че си играл с тях ще ти помогне ли по-бързо да се адаптираш и както се казва си знаете тайните ходове?
– Мисля, че ще ми помогне. В отбора има доста нови играчи, както се казва отборът е изцяло нов, със сигурност ще ни трябва малко време за да се напаснем, да разберем какви са изискванията на треньора. Клишето, че отбор не се прави за ден или два, това ще изиска малко време и нещата ще се получат.

Какво друго ще изисква от теб Стамен Белчев, освен да вкарваш голове?
– Няма да влизам в детайли какво точно иска от мен. Допада ми философията за футбол, която развива старши треньорът, така, че всичко ще е ок.

Преди да започнем интервюто ти каза, че малко стадиони в България имат такива зали за пресконференции, и като цяло целият стадион е перфектен.
– Точно това, което казах, че тук организационно хората се опитват да правят нещата, както трябва да бъдат.

Предстои исторически първи мач за АРДА в Първа лига, ти ставаш част от историята на този клуб. Това определено ви задължава всички.
– Да наистина ще е много интересно. Надявам се да зарадваме всички фенове на отбора и да победим в събота. Всички казват, че стадионът ще е пълен и ще е голяма емоция.

Какво би казал на феновете, нещо повече за теб.
– Ще им кажа, че ще се раздавам на 100 процента във всеки мач, а какво ще се получи ще видим.

След като продължаваш своята кариера в България, очакваш ли да бъдеш забелязан от националния селекционер.
– Старая се да не мисля за такива работи, концентриран съм изцяло към играта си в АРДА. Ако показвам добри игри, националният селекционер със сигурност ще ме забележи, понеже гледа всички мачове. От мен си зависи изцяло.