Тимът на АРДА записа първа загуба в контролите на подготвителния лагер преди участието в Първа лига. Възпитаниците на Стамен Белчев отстъпиха с 0:2 на Черно море, а срещата, която бе предавана на живо в YouTube канала на ПФК АРДА, се игра на едно от игрищата на „Евима футбол“ в Банско.

В самото начало Венцислав Бенгюзов отправи опасен удар към вратата на варненци. Техният отговор бе в 13-та минута, когато Родриго от няколко метра простреля Караджов, на който малко не му достигна да хване топката. Последва не лошо изпълнение на пряк свободен удар от Коконов. В 22-та минута Исмаил Иса бе оставен непокрит в наказателното поле, пое топката и сам срещу Караджов я вкара за 2:0. В 36-та минута Деян Лозев напредна от дясно, центрира в наказателното поле, където Коконов хитро пропусна топката, но Петър Христов от 4-5 метра не успя да прониже Дюлгеров. Две минути по-късно отново Христов имаше добра позиция, но до гол не се стигна. В игра за АРДА Стамен Белчев пусна всички футболисти, сред които и дошлите на проби Самуеле Кареча и Димитър Атанасов.

След почивката Черно море създаде две положения, но Банков не позволи да вкарат топката в неговата врата. В 60-та минута Бенгюзов стреля опасно, но без резултат, а пет минути по-късно Карадайъ бе изведен в отлична позиция, но и той не успя да се разпише. Така резултатът остана непроменен до края на мача.

Следващата контрола на АРДА е на 28 юни от 11:00 часа срещу Славия.

СЪСТАВ НА АРДА:
Иван Караджов, Деян Лозев, Венцислав Василев, Дарко Глишик, Румен Сандев, Венцислав Бенгюзов, С. Карега, Александър Георгиев, Иван Коконов, Лукас, Петър Христов

РЕЗЕРВИ:
Банков, Плахов, Стоев, Димитров, Карадайъ, Крумов, Чукалов, Атанасов

www.fcarda.bg