Македонецът Дарко Глишич, идва от Септември София, с който АРДА игра бараж за влизане в Първа лига. Той е третият чужденец, след бразилецът Лукас и словенецът Грвала, който облича фланелката на АРДА. Глишич играе на поста ляв бек, като с екипът на столичани има изиграни 18 мача. Той е македонски национал и е минал през абсолютно всички възрастови групи с националната фланелка на Македония. Роден е на 23 септември 1991г. След като направи няколко тренировки, той даде интервю за клубния сайт на ПФК АРДА

 

Дарко здравей, ти си най-новото попълнение в АРДА, игра за последно в Септември. Защо избра АРДА за да продължиш своята кариера?
– Здравейте. Играхме последния мач срещу АРДА и загубихме с един на нула. Избрах АРДА защото искам да остана в България, а и вече съм една година тук. От АРДА беше най-добрата оферта и затова избрах този отбор.

Какво помниш от баража?
– Мога да кажа, че Септември игра много зле, а АРДА играха много по-добре от нас. Особено първото полувреме бе трудно, а пък АРДА си използва всички възможности и ни победи с един на нула.

АРДА за първи път в своята история ще играе в Първа лига, това трябва да ви мотивира още повече.
– Да, това е още по-голяма мотивация не само за мен, а за всички момчета в отбора, защото това е нещо историческо, което се случва. Надявам се, че това няма да е за малко, както някои други отбори, които влизат и имат проблеми. Концентрирани сме максимално и се надявам да атакуваме доста големи неща.

Срещу кой футболист от АРДА ти беше най-трудно на баража?
– Нямах никакви проблеми, но пак ще кажа, че АРДА игра много добър футбол. Бяха като един колектив и всички имахме проблеми.

Запозна ли се с новите ти съотборници, и има ли такива, с които се познаваш от преди?
– Познавам се със Сашо(Александър Георгиев), бяхме заедно в Септември, а с другите момчета след три дни се усещам като у дома си.

Намирате се в комплекс Катарино СПА, доволен ли си от условията, които са предоставени, както за тренировки, така и за възстановяване?
– Мога да кажа, че АРДА е голям отбор и условията, в които тренираме са перфектни. Мога да ги сравня с големите отбори в Македония. Приличат на грандовете и АРДА отговаря на големите отбори в Македония.

Знаят ли в Македония къде играеш, говорят ли за теб?
– Да знаят и говорят.

Каза ли ти Стамен Белчев, какво ще изисква от теб на терена и кажи как минават дните ви тук, тежки ли са тренировките?
– Пожела ми успех Стамен Белчев. Тренировките са добре, вече няколко дни сме тук, и ще изиграем няколко контроли.

Кажи нещо повече за теб, на колко години си, женен ли си, харесва ли ти в България?
– Харесва ми в България, и затова останах тук, защото както казват Македония и България, две държави един народ. Тук се чувствам добре и затова избрах АРДА.

От колко годишен играеш футбол?
– От девет годишен, започнах като дете да играя футбол на улицата. Свършвахме училище и веднага започвахме да ритаме на улицата. После започнах във Вардар(Скопие), там играх до 18 години, после в Сараево, после отидох в Тетекс, после две години в Динамо Тбилиси, след това 4 години пак във Вардар, една година в Септември, и сега съм в АРДА.

Знаеш ли някой български футболист?
– Да нормално е да познавам, все пак Македония и България са съседни държави.

Кой футболист знаеш?
– Най-големият е Бербатов.

А Христо Стоичков?
– А да, извинявайте и Стоичков.

Предполагам си усетил каква бе атмосферата на трибуните от феновете на АРДА. Сега в Първа лига ще е още по-голяма. Какво би им казал на феновете, които със сигурност се интересуват от теб?
– Ние в Септември нямахме такива големи фенове. Когато се появих на терена и видях феновете си казах, че АРДА е голям клуб. Първият мач играем с Ботев(Пловдив), това е исторически мач и желаем всички привърженици да дойдат на стадиона, защото това, както казах ще е исторически мач, и имаме голяма нужда от подкрепа. Както се казва те са 12-тия играч.

www.fcarda.bg