Александър Георгиев е поредното ново попълнение на ПФК АРДА за новия сезон. Той през последните месеци игра като преотстъпен в Етър, а преди това в столичния Септември. Георгиев е младежки национал, като преди това е минал през всички възрастови групи в националния отбор. Играе като крило и обича често да отправя опасни удари към противниковата врата.


Сашо здравей, ти проведе вече няколко тренировки с новия си отбор АРДА. Как се чувстваш?
– Здравейте. Добре се чувствам, както казахте проведох няколко тренировки с отбора. Момчетата много добре ме приеха в колектива всички се отнасят много добре с мен.

Защо избра АРДА за продължение на твоята кариера?
– Проектът АРДА е доста сериозен, имаме амбиции за сериозно представяне в Първа лига и искам да съм част от този проект.

Познаваш ли се с някои от съотборниците си?
– Лично не се познавам, играли сме един срещу друг по терените. Най-добре се познавам с Венци Василев, с който играхме за последно в Етър.

АРДА влезе в Първа лига и сега очаквани ята ще са по-големи. Ти си играл с ЦСКА и с други отбори в елита, имаш ли необходимото самочувствие за предстоящите мачове?
– Надявам се с моя опит да помогна, макар, че още съм млад футболист, но се надявам да натрупам още сериозен опит тук в АРДА.

Разговаря ли със Стамен Белчев, с който се познавате от преди?
-Да, работили сме заедо в ЦСКА, разговаряхме и разбрах какви са неговите изисквания.

На коя позиция ти е по-удобно да играеш, тъй като можеш на няколко да си полезен?
– Най-добре се чувствам на крилото, но където каже треньорът там ще играя.

Забелязах, че на първата тренировка избра Пламен Крумов да си с него в един квадрат. Вярно ли е, че е добре да си по-близо до капитана?
– В началото малко ме бъзикаше, но като цяло доста добре ме прие като част от отбора.

Какво би казал на феновете?
– Да ни подкрепят във всеки един мач, защото ще са от голяма помощ и да вярват в нас.

www.fcarda.bg