Президентът на ПФК АРДА Петър Пешев ще се срещне със собственика на Аталанта Антонио Перкаси. Това ще стане по време на двудневната визита на Пешев в Италия, за където заминава в неделя. Целта на посещението е подписване на договор за сътрудничество между новакът в Първа лига АРДА и направилият истински фурор в последния сезон тим на Аталанта.

Предвижда се треньори и методисти от Академията на италианския клуб да пристигнат в Кърджали, където да обучават колегите си от ДЮШ на ПФК АРДА. Футболната академия на АТАЛАНТА се слави като една от най-добрите в Италия. Тя развива много успешно талантите си, както и млади футболисти от чужбина, след което продават играчите в грандове като Милан, Интер и други.

Само за последните години Аталанта направи следните трансфери на свой юноши: Роберто Галиардини, 1994 г. – юноша на Аталанта, играл при мъжете, сега е в Интер, Матиа Калдара, 1994 г. – юноша на Аталанта, играл при мъжете, сега е в Милан, Франк Кесие, 1996 г. – юноша на Аталанта, играл при мъжете, сега е в Милан, Муса Бароу, 1998 г. – юноша на Аталанта, сега е в мъжкия отбор, Алесандро Бастони, 1999 г. – юноша на Аталанта, играл при мъжете, сега е в Интер.

Бъдещото сътрудничество между АРДА и Аталанта  е поредното доказателство за професионалната работа в клуба, както и високите резултати постигнати в последните две години в родния футбол.

www.fcarda.bg